Udržujte se ve formě - poradíme vám, jak na to!

 

Stačí i trocha pohybu

Většina lidí má v dnešní době sedavé zaměstnání, nicméně, sedět a zírat celý den do počítače má škodlivé účinky nejen pro tělo ale i pro duši. I malá fyzická aktivita dokáže zlepšit naše zdraví, srdce i plíce - a o navození pozitivního myšlení ani nemluvě.

 

Nemusíte zrovna běhat maraton, bohatě stačí si každý den vyčlenit pouze 30 minut jakékoli aktivity.

Ať už se jedná o jógu, tanec či pouze o procházku, je plně na vás. Klidně si zacvičte i večer u televize – uvidíte, jak rychle se zbavíte problémů s usínáním.

 

Vyhněte se polotovarům

Samozřejmě, je jednodušší koupit si hotové jídlo, které si prostě ohřejete v mikrovlnce - a o váš oběd je postaráno. Nenechte se zmást "zdravými alternativami" těchto polotovarů. Ve skutečnosti jsou plné konzervantů, jež nejsou pro vaše zdraví vůbec prospěšné.

 

Zároveň byste se měli obloukem vyhnout rychlém občerstvení - smažení v přepalované tuku znamená snad tunu kalorií. A sladké nápoje k vašemu jídlu? Vážně chcete konzumovat tolik koncentrovaného cukru?  Tohle je nejrychlejší cesta k obezitě! Kupte si raději balenou vodu, která vám dodá energii a nastartuje do další poloviny dne.

 

Energie z jídla?

Vsaďte na zeleninu, ovoce, ryby, luštěniny a celozrnné pečivo. Snažte se tyto potraviny konzumovat hlavně přes den, večer si dopřejte již jen lehkou večeři, která nebude zatěžovat váš žaludek, a vy se budete den ode dne cítit lépe. Zkuste ke každému jídlu zakousnout jednu porci zeleniny či ovoce – stačí pár dní a začnete se cítit o moc lépe!

 

Cigarety a alkohol?

Nemusím snad ani zmiňovat, že kouření je velice špatný zlozvyk, jež tělu působí celou řadu dlouhodobých zdravotních problémů - a to včetně těch vážnějších, jako je rakovina. Přestat s kouřením je to nejlepší, co můžete pro své tělo a pro svůj organismus udělat. Pokud vám chybí silná vůle, poraďte se s odborníky – existuje mnoho způsobů, jak vám mohou pomoci.

 

Spousta lidí potřebuje alkohol k tomu, aby se uvolnil, či si dopřáli jakousi "přestávku". Pokud mezi ně patříte i vy, zkuste vyměnit pivo či tvrdý alkohol za sklenku červeného vína. Pamatujte na to, že každý půllitr piva se energetickou hodnotu rovná jedné porci klasickému vepřo knedlo zelo!

 

Pokud se sebou ale opravdu něco chcete začít dělat, vždy musíte myslet na to, že právě to, co chcete, je jen a pouze ve vaší hlavě - a tam musíte začít. Pozitivní myšlení je hlavním stavebním kamenem pro všechny pozitivní změny. Tak směle do toho!

 

Zdroj: https://www.rosannadavisonnutrition.com/top-tips-staying-fit-healthy/