Jak ze svého cvičení získat co nejvíce?

 

 

Dýchejte správně

Hlavní zásadou je, že při každé zátěží by měl být výdech, naopak při zvedání břemene byste se měli nadechnout – myslete na toto pravidlo při každém cviku.

 

Nepodceňujte bolest zad

Skřípnutá záda – každý z nás to jistě zná.  Ale víte, co za to opravdu může? Nejčastěji je na vině špatné držení těla či sedavé zaměstnání. Nicméně i špatné cvičení může zapříčinit dlouhodobé a velice nepříjemné bolesti v zádech. Proto své cviky volte správně a s rozvahou – začněte tím, že se naučíte posilovat hluboké svalstvo.

 

Jak dlouho cvičit?

Každý efektivní trénink by měl trvat maximálně jednu hodinu -  a to hlavně v případě, je-li váš trénink fyzicky náročný.  V případě, že se rozehříváte na kardio přístrojích, váš trénink by měl trvat maximálně jeden a půl hodiny.

 

Necvičte každý den

Vaše tělo si dokáže říct, kdy je opravdu unavené. Pokud máte ten neodvratitelný pocit, že se vám prostě nechce jít cvičit, že jste unavení, a že nemáte chuť – tak prostě nechoďte. Vaše tělo totiž nedostalo dostatečnou regeneraci, která je po tréninku nutná.

 

Dopřejte si dostatek spánku

Pokud cvičíte za cílem zhubnout, či naopak nabrat svalovou hmotu, jedním ze základních faktorů úspěchu je dostatek spánku. Při spánku totiž tělo přirozeně regeneruje a buduje své svaly. Na cestě k vysněné postavě byste tedy měli spát nejméně sedm hodin denně.

 

Tak se do toho klidně vrhněte po hlavě – ale hlavně s rozumem! A vaší vysněné postavě budete stále blíž a blíž.