6 tipů, jak si svá prsa udržet stále pevná – pohyb je nezbytný!

1. Noste podprsenku, která správně padne

Málokterá žena nosí podprsenku správné velikosti. A to je ten základní problém. Podprsenka by měla prsa nadzvedávat, ne je utlačovat a táhnout dolů. Nosíte podprsenku, i když spíte? Špatně! Prsům byste měla v noci dát volnost, taky se potřebují nadechnout. Jste-li doma, noste měkkou nebo sportovní podprsenku, zabráníte tím jejich poklesu.

2. Důležitá je i váha

Pokuste se si udržet váhu, která vám vyhovuje. Extrémní a časté nárusty a ztráty hmotnosti odbourávají elasticitu pokožky a zanechávají ji uvolněnou a méně pevnou.

3. Vybírejte ty správné potraviny

Vliv na vaši pokožku má i to, co sníte. Některé potraviny způsobují svědění, suché skvrny nebo zbavují pokožku pružnosti. Zaměřte se na čerstvé potraviny, bohaté na živiny, vyhněte se tzv. prázdným kaloriím.

4. Nezapomínejte na pohyb!

Pravidelné fyzické aktivity přispívají k celkovému zdraví. Ale můžete využít i jednoduchých cvičení na posílení svalů v pažích, ramenou a zádech, díky zpevněnému svalstvu v těchto místech posílíte i vaše prsa.

5. Nehrbte se!

Neustále mějte na mysli, abyste stáli rovně. Zaoblená ramena a houpání dopředu při chůzi mohou způsobit optický klam, vaše prsa vypadají těžší a nižší. Všimněte si před zrcadlem, že když se narovnáte, vypnete i hruď a vaše přednosti vypadají lépe.

6. Dodržujte pitný režim

I tady platí, že pokud chcete mít hezké poprsí, nesmíte zapomínat na vodu. Vyhněte se alkoholu a noste s sebou láhev s vodou. Voda je důležitá i při sprchování. Jakmile budete chtít končit, prsa postříkejte studenou vodou, která stimuluje cirkulaci krve a zvyšuje výměnu buněk.

Důležitým faktorem jsou geny, mnohdy můžeme dělat psí kusy a stejně nepomůžou, tehdy využíváme práci plastiků.