Bungee workout - netradiční trénink, při kterém zažijete zábavu a spálíte spoustu kalorií

Bungee workout je velmi netradičním druhem cvičení, který není příliš známý. Jak již z názvu vyplývá, trénink probíhá za pomoci speciálního lana, díky kterému vám bude poskytnuta svoboda pohybu a vyzkoušíte něco zcela nového, co v běžné posilovně nepotkáte.

Co je bungee workout?

Tento netradiční typ cvičení pochází od tanečníka jménem Sivavut Mathong a jeho skupiny Kru Art. Způsob provedení je zaměřen na vnitřní svaly, především tedy ty břišní. Bungee workout je spojením akrobacie a tance, kdy se rutinní cviky mění ve skvělou zábavu ve vzduchu a rozhodně se tak nebudete nudit. Jestliže tedy toužíte po shození pár kilo či zpevnění postavy, ovšem klasické fitness vás nebaví, pak může být bungee workout něco pro vás.

Pro koho se cvičení hodí?

Vzhledem k povaze tréninku není toto cvičení vhodné úplně pro každého. Je důležité zvolit si vhodnou náročnost tréninku v závislosti na kondičce a věku. Díky tomu, že cvičení probíhá za podpory lana a na odpružené podlaze, nehrozí poškození kloubů či páteře, bungee workout se tak může hodit například také jako určitá forma rehabilitace nebo trénink pro ty, kterým pohybová omezení brání v jiných aktivitách. Je však důležité zmínit, že se tento fitness styl rozhodně nehodí pro těhotné ženy, popruh by totiž mohl nevhodně tlačit na břicho.

Jak se na lekci připravit?

Jestliže si najdete specializovanou tělocvičnu, kde bungee workout nabízí, pak se nemusíte bát. Doporučuje se přilnavé elastické oblečení jako jsou leginy, které se nebudou shrnovat a jsou pohodlné. Nejpříjemnější je cvičení na boso, jestliže však preferujete obuv, pak volte barefoot či měkkou podrážku. Dále si pak vezměte na trénink jen odhodlání a připravte se na zábavnou choreografii ve vzduchu, díky které spálíte spoustu kalorií.

Bungee jumping se u nás vyskytuje poměrně krátce a z toho důvodu může být složité najít posilovnu, kde je tento trénink poskytován. Rozhodně to však stojí za vyzkoušení.