Využijte září a urovnejte si vztahy

To, že začal nový školní rok, s sebou nese nové výzvy, nové starosti, stresové situace i chvíle štěstí a hrdosti. Ale nejedná se jen o děti. Podstatné je, abyste si všechno vyřešili hlavně sami se sebou a se svým okolím, abyste svým potomkům mohli po nástupu do školy být dostatečnou oporou a aby to v rodině nezačalo postupně nepříjemně vřít. Takže právě teď je ideální čas vyřešit vše, co vás trápí, co vás vytáčí a co mlčky už dlouho snášíte.

Čistka ve vztazích

Není rozumné utnout vše, co vás trápí nebo vás nebaví. Pokud vám to v posledních týdnech s partnerem neklape, může to dost dobře být právě uplynulými prázdninami a tím, že jste více spolu a máte doma i děti. Proto je dobré využít ještě příjemného letního počasí, večer si sednout na terasu nebo balkon se sklenkou vína a vyříkat si, co vás trápí, najít nějaké řešení – a možná i zjistit, že je to jen vaše domněnka a partner vůbec netuší, že se něčím trápíte.

A stejně tak si své neshody vyříkejte i se svým okolím. Není to snadné, ale je to nutné. Neshody mezi příbuznými nedělají dobrotu a doplácejí na to hlavně ti nejmenší. Takže do toho jděte s odhodláním, vstřícně, nabídněte řešení, nebojte se kompromisů. A uvidíte, že to přinese své ovoce a všem se uleví.

Obnovení kontaktů

Možná jste v létě zanedbávali své kamarády a jistě máte také přátele, které jste už léta neviděli. A možná se vám po vašich dávných dobrodružstvích čas od času zasteskne. Tak proč své vztahy neoživit? Nástup dětí do školy je ideálním časem, kdy získáte více času a můžete se sejít s těmi, kteří vám ve skrytu duše tolik chybí. Potěší vás to, zvedne vám to náladu a vaše spokojenost se projeví i na vaší rodině.