Padání vlasů dokáže potrápit, řešte hlavně příčinu

Vlasy neustále rostou, průběžně vypadávají a dorůstají nám nové. Je to normální proces, a pokud v hřebeni denně najdete pár vlasů, nemusíte se ničeho děsit. Pokud ale vlasy nacházíte neustále a padají vám ve velkém množství, měli byste to začít řešit. Tělo totiž nejspíš trápí nedostatek nějaké látky, takže se začíná bránit a leckdy se to projevuje právě vypadáváním vlasů.

První pomocí může být návštěva lékárny, kde vám nabídnou hned několik přípravků určených proti padání vlasů. Můžete vyzkoušet ten nejlevnější nebo ten nejdražší. Když jeden nepomůže, zkuste příště jiný. Je velmi pravděpodobné, že nakonec svůj boj s vypadáváním vlasů vyhrajete a ony padat přestanou. Ale může to být jen částečné vítězství, protože pokud se o své zdraví nebudete správně starat a dodávat tělu vše, co potřebuje, vlasy vám dříve či později začnou padat znovu. Proto je nutné vyřešit příčinu a ne se zaměřovat jen na následek.

Hormonální změny

Padání vlasů je často zapříčiněno přirozeným chováním našeho těla a ne tím, že bychom se o sebe špatně starali. Pokud v těle probíhají velké hormonální změny a výkyvy, tak na vlasy už tělu nějak nezbývá čas – takže začnou padat. Často se to děje v těhotenství, při kojení nebo v období menopauzy. A tento problém potkává kolem padesátého roku věku i muže. Navíc platí, že pokud mužův otec byl ve vyšším věku plešatý, potká tento problém nejspíš i tohoto muže – protože takovéto padání vlasů bývá dáno geneticky a je často dědičné.

Vnější vlivy

Někdy mohou vlasy vypadávat i kvůli nějakým lékům, které užíváte. Může to být vedlejší účinek daného léku a dost dlouho nemusíte tohoto skrytého nepřítele vaší kštice odhalit. Typické je to zejména pro léky na alergii. Pokud si myslíte, že jsou na vině ony, požádejte lékaře o změnu a uvidíte, jestli to pomůže.

Leckdy bývá významným nepřítelem vlasů i stres. Stres nám dokáže velmi ublížit a srazit nás na kolena, může mít fyzické i psychické následky. A mohou nám kvůli němu vypadávat také vlasy. Takže jediná rada zní – pokusit se ho zbavit.

Třetí nejčastější příčina padání vlasů bývá v nedostatečném příjmu minerálů. Zkuste do svého pitného režimu zařadit i minerální vody, ať minerály doplníte. Případně si kupte v lékárně nějaký doplněk stravy.

A pokud vůbec netušíte, proč vám vlasy padají, ale zároveň jste právě hodně zhubli, může právě rychlé ztrácení kil být příčinou, proč tělo nemá dost minerálů a dalších látek pro výživu vlasů. Takže opět začněte dbát na správný jídelníček a mělo by se to zlepšit.