Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: kuřecí játra na cibulce

Co takhle doplnit si nějaká "áčka"? Tedy vitamíny A, které ke svému životu potřebujeme, ale vyrobit jej tělo neumí. Nedostatek tohoto vitamínu způsobuje šeroslepost, ale také nám pomáhá zvyšovat imunitu, nebo dokonce i potenci. Právě kuřecí játra jsou jich plná a i když nejde zrovna o dietní potravinu, protože obsahuje větší množství tuků, je vhodné je do dietního jídelníčku zařadit. Právě kombinace tuků a v nich rozpustných vitamín A z nich dělá ideální oběd.

Co budeme potřebovat?

  • kuřecí játra
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Jak na to?

Kuřecí játra očistíme  a omejeme. Osušíme a můžeme je rovnou dát na rozpálený olej, kde jsme předtím dali smažit cibulku, mírně orestujeme a přiklopíme pokličkou. Dusíme přibližně 10 minut, až jsou játra měkká a skutečně  nim nepřidáváme žádné koření ani sůl. To vše přijde až jsou játra hotová. Játra odklopíme a poprášíme hladkou moukou, promícháme a necháme provařit. Omáčku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podávat mžeme s rýží, nebo s chlebem.

Dobrou chuť!

 

Co vy na to?