Recept: Vepřová svíčková (panenka) s fazolkami na slanině

Co potřebujeme?

  • vepřovou svíčkovou (panenku) - cca 200 g na porci
  • zelené fazolové lusky
  • 100 g slaniny
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Jak na přípravu?

Panenku očistíme a nakrájíme na cca 3 cm silné plátky. Osolíme, opepříme a dáme bokem.

Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi mícháme, dokud nepustí slanina "šťávu". Výpek slijeme a dáme si ho bokem. Hned poté přidáme fazolky. Spolu se slaninou restujeme, dokud nejsou měkké.

Fazolky se slaninou odložíme bokem a na pánvičku vrátíme výpek. Pokud je ho opravdu málo, přidáme trochu sádla. Rozpálíme ho a na něj položíme plátky svíčkové plus na ně dáme tymián. Necháme ne příliš na prudko restovat cca 3 minuty z každé strany.

Plátky vepřové svíčkové pak podáváme rovnou s fazolkami.

Nechte si chutnat!