Jaro vám pomůže zhubnout – jak na to?

Mrazy snad už definitivně končí, lezavá zima odchází a přicházejí dny zalité sluncem, které nás nabíjejí novou energií. Láká nás to ven, rádi se kocháme prvními jarními květinami – a také nejspíš uvažujeme nad tím, že je nejvyšší čas udělat něco se svou postavou, abychom do léta byli ve formě.

Možná i vy patříte mezi ty, kteří si na Silvestra svatosvatě slibovali, že od 1. ledna opravdu už začnou cvičit, shodí nadbytečná kila a do plavek budou krásní a štíhlí. A ejhle, je tu březen a pořád jste se k tomu nedostali. A nebo ano, ale velmi rychle vás to nadšení opustilo. Možná je to tím, že venku bylo pořád pošmourno a chladno a málokomu se chtělo po práci za temných večerů ještě cvičit. Teď je ten nejlepší čas to změnit, protože jaro vám k chuti do cvičení a pohybu dopomůže.

Jděte ven

Cvičit doma nebo v posilovně je sice účinné, ale jakmile venku začne být krásně, málokoho to láká. Proto raději jděte ven. Když se jarní teploty blíží k patnácti či dvaceti stupňům, přímo to svádí k nějakému pohybu na čerstvém vzduchu. Vyrážejte na procházky, jděte si zaběhat, oprašte po zimě kolo. Můžete si jít zacvičit na zahradu nebo do parku. A takové mytí oken po zimě nebo zvelebování záhonku, to je také ideální pohyb, který vám pomůže rozhýbat zlenivělé tělo.

Jarní pochutnání

Zatímco v zimě nás evoluce předurčila k tomu, abychom si dělali tukové zásoby, na jaře máme hned jiný pocit. Postupně začíná růst sezónní zelenina, přichází čas čerstvých salátů a než se nadějeme, začne zrát i první ovoce. Sáhněte proto právě po těchto dobrotách, vyměňte je za nezdravé pokrmy a dávejte si různé saláty, experimentujte, míchejte a dopřejte tak svému tělu i pořádný jarní detox.

Hned si budete připadat lehčí, budete spokojenější, a když zjistíte, že se ručička na vaší váze pohybuje téměř sama směrem dolů, dodá vám to další energii na pokračování v hubnutí a zdravém životním stylu.