Bylinky: místo viagry, pro energii i větší svaly

 

Naši předci na bylinky nedali dopustit a léčili si jimi všechny možné neduhy. Babky kořenářky byly ctěné a uznávané osoby, nikdo si na ně nedovolil a všichni si k nim chodili pro rady i pomoc. Ale na jejich zkušenosti, jež si předávaly po celá staletí, jsme už úplně zapomněli. Dáváme přednost lékům plným chemie, které nám sice pomohou, ale přitom víme o jejich možných vedlejších účincích i o tom, jak nám jejich dlohodobé užívání může škodit. Pojďte to s námi vyzkoušet jinak – na každý problém totiž existuje nějaký bylinkový zázračný lék.

 

Hubnutí i posílení imunity

Pokud chcete hubnout, pomohou vám bylinky v první řadě s detoxem organismu. Ale i dlouhodobě lze některé užívat, aby vám ve vaší snaze napomáhaly. Ideální je k tomu vařit si bylinný čaj puerh, který pomáhá snižovat chuť k jídlu, čistí naše střeva (ale přitom nemá projímavé účinky) a navíc podporuje naši imunitu.

 

Léčba ran

Pokud se poraníme, fungují k lepšímu zahojení některé bylinky naprosto dokonale. Ale pozor, pokud jste ve flmech viděli či románech četli, že se bylina pokládá přímo do rány, je to omyl. Mnohem lepší je bylinku vyvařit a v odvaru namáčet obklady, které pak přikládáte na ránu či její okolí. Ideální je pro tyto účely mít po ruce jitrocel, měsíček či zlatobýl. V další fázi hojení pomůže zase řepík, který pomáhá lépe zahojit jizvy.

 

Proti únavě

Pokud se cítíte vyčerpaní a bez energie, lepší než popíjení kofeinových nápojů je uvařit si bylinkový čaj. Některé směsy vám prodají i v lékárně, případně si sami můžete vyvařit ginkgo bilobu nebo ženšen. Doporučuje se i cesmína paraguayská, z níž se dělá čaj maté.

 

Pro lepší erekci

Kromě zdravotních problémů bylinky řeší i problémy intimního rázu. Zvláště pánové jistě ocení kotvičník, který se dá vylouhovat a díky jeho pití se zvyšuje prokrvení ve všech oblastech těla. Účinky jsou takřka okamžité a osvědčené.

Zamilovali si ho i mnozí aktivní sportovci, i když ne kvůli jeho schopnosti nahradit viagru – díky tomu, že zlepšuje prokrvování těla, tedy svalů, dochází při namáhání svalů k jejich rychlejšímu růstu a rychleji sílí.