Zhubněte pomocí Ájurvédy

Existuje nespočet možných i nemožných metod hubnutí. Některé fungují a jsou ověřené stovkami tisíc lidí, jiné už na první pohled vypadají nedůvěryhodně. A některé jsou méně známé, ale přesto se díky nim dají shodit nadbytečná kila. K takovým patří i hubnutí pomocí ájurvédské medicíny.

Nejprve si osvětleme, co to vlastně Ájurvéda je. Jméno této indické medicíny znamená doslova „vědění o životě“ a jde o učení staré téměř pět tisíc let. Specifická je v tom, že kombinuje alternativní léčbu s klasickou medicínou, využívá léčbu pomocí různých bylin, masáže i jógu a mnoho z jejích metod je chráněno patenty a jsou využívány jak v Indii, tak i v dalších částech světa.

Potlačování příznaků

Specifikem Ájurvédy je, že se zaměřuje na potlačování příznaků nejrůznějších druhů nemocí. Snaží se najít důvod jejich vzniku a léčitelé využívající těchto metod tvrdí, že často jde o nemoci zapříčiněné nerovnováhou v našem těle a jde o následek disharmonie mezi člověkem a přírodou.

Nejde přitom o žádné šarlatánství, protože tato medicína je všeobecně uznávaná, i když ne každý jí důvěřuje. Pomoci nám ovšem nemusí jen v případě lehčí či vážnější nemoci, ale využívat se jí dá i ve snaze zhubnout.

Léčba obezity

Když máte pár kil navíc, tak je jasné, že nejde o žádnou nemoc a musíte se zkrátka začít  snažit, pokud je chcete shodit. Lidé, kteří trpí silnou obezitou či značnou nadváhou, jsou ale v tomto stavu mnohdy nikoliv kvůli své slabé vůli. Ájurvéda se tak snaží obezitu léčit. Její učení tvrdí, že za obezitu může nadměrné množství podkožního tuku (což je logické), přičemž k jeho zvýšenému hromadění v našem těle dochází kvůli hromadění takzvané těžké energie (někdy též nazývané Kappa). Obojího je tak třeba se zbavit.

Principem léčby zde není přísná dieta. Podle příznivců Ájurvédy se nesmíme do ničeho nutit, ale naopak vše musíme dělat dobrovolně a s chutí – jen tak dosáneme kýžených výsledků. Musíme se tak dostat opět do harmonie s přírodou, uklidnit se, přestat se zbytečně stresovat. Pokud se totiž stresujeme, hodně jíme, čímž právě dochází k tloustnut. A když budeme v klidu, nebudeme se přecpávat, tuk se v těle přestane ukládat a váha půjde sama pozvolna dolů. Snadné řešení, že?