Také chcete mít ploché bříško? Máme pro vás pár úspěšných cviků

Každá žena – ať už říká, co chce, si tajně přeje mít to krásně ploché bříško, které zdobí prakticky každou modelku. Jak tedy docílit toho, abyste ho měla také? Určitě to jde, ale samozřejmě musíte dodržovat určitá pravidla, které vás k tomuto vysněnému bříšku dovedou. Tak směle do toho!

Ploché břicho – vysněná meta

Samozřejmě, co je třeba opravdu nejvíc – je odhodlání a opravdu pevná vůle. První výsledky se totiž nedostaví hned, jak bychom si opravdu přáli, ale chce to na sobě tvrdě pracovat a držet se základních kroků:

  1. Prvně musíte posílit břišní stěnu – to se provádí nejlépe pomocí masáže břicha krouživými pohyby ve směru hodinových ručiček. Dá se toho docílit také častými hlubokými výdechy a nádechy.
  2. Takže pro posílení břicha je prostě nutno břicho stahovat a uvolňovat. Výhodou je, že tyto cviky můžete provádět v klidu domova, a to i na gauči u televize.
  3. Při cvičená můžete i relaxovat! Pomohou totiž i zábaly břicha, u kterých si můžete užít i chvilku „svého“ klidu, který každý nutně potřebujeme.

Tuk na břiše se nejlépe spálí pravidelnou a dlouhou zátěží. Nestačí tedy série krátkých cviků, nejlepší je méně cviků, ale každý opakovat minimálně šedesátkrát.

Jaké jsou nejlepší cviky?

Položte se na zem a zvedněte nohy do pravého úhlu. Následně provádějte pohyby, jako když jedete na kole, či je natáhněte a střídavě zvedejte a klesejte s nimi těsně nad zem – prostě tam, kam vám to svaly dovolí. Takhle dochází ke kompletní zátěži svalů a tréninku celého těla.

Dalším velmi dobrým cvikem je takzvaný plank, nebo-li prkno. Nejdříve přejděte do základní pozice jako byste chtěla udělat klasický klik. Pokrčte ruce a přejděte do pozice na loktech. Lokty by měli být položené přímo pod rameny.Srovnejte se v zádech a zpevněte celé tělo, především pak břicho. Nezakláněje hlavu, ta by měla být v prodloužení celého těla a oči směřují dolů na zem. V této pozici vydržte tak dlouho, dokud se nezačnete prohýbat.

Pozor na jídlo!

Při každém hubnutí je nezbytná úprava jídelníčku. Dejte si velký pozor na nadýmavé potraviny, které má naše tělo problém strávit. Vsaďte raději na bylinné čaje, jež urychlí trávicí proces. Stejnou práci odvedou i citrusy, jako jsou mandarinky a pomeranče.

A co nejvíce na ploché bříško zabírá vám?