3 kroky, které udělat, než začnete hubnout

.

 

K hubnutí se nemusíte nijak zvlášť předem chystat, nakupovat už dopředu oblečení menších konfekčních velikostí a plnit si špíz na měsíce dopředu zdravými potravinami. Přesto existují věci, které je vhodné zařídit si a promyslet si je, ještě než se do toho dáte naostro. Protože díky nim budete už předem vědět, čeho chcete dosáhnout a jaká cesta k vašemu cíli povede.

 

Kontrola lednice

Základem hubnutí je konzumace zdravých, nutričně vyvážených potravin, které se připravují těsně před podáváním, aby se zachovala jejich čerstvost a zdravý obsah. Takže nakupování spousty věcí dopředu nemá smysl – smysl ovšem má, pokud si už předem proberete lednici a spíž a odstraníte ze své domácnosti vše, co je nezdravé a co by vás mohlo přivádět na scestí. Majonéza, tatarská omáčka, konzervy s podivuhodným složením, polévky ze sáčku, chipsy, dresingy, sladké limonády a šťávy a také veškeré polotovary. To vše ve zdravě se stravující rodině nemá co dělat a jistě se bez toho obejdete.

 

Osobní váha

Každý z nás zřejmě vlastní osobní váhu. Pokud se rozhodnete zhubnout, měli byste si být jistí, že vaše váha ukazuje správně. Ideální je digitální váha, mnohé dnes mají i řadu chytrých funkcí včetně možností ukládání. Pokud takovou nemáte, je vhodné si ji už předem zakoupit, protože tato investice se vám vyplatí. Odborníci doporučují vážit se při hubnutí dvakrát týdně, ideálně v tentýž čas (například ráno nalačno), přičemž váhové úbytky byste si měli pečlivě zaznamenávat, abyste viděli své pokroky a také prohry. Moderní osobní digitální váhy přitom váží s přesností na stovky gramů, takže pro vás budou neocenitelné.

 

Najděte pomoc

To, jestli zhubnete, záleží samozřejmě především na vás. Už předem se ale rozhodněte, jestli na to půjdete tajně, tedy že neřeknete nikomu ve svém okolí, o co se snažíte, nebo se svým plánem seznámíte partnera, kamarádku či vyhledáte odborníka, aby vás ve vaší snaze podpořili a nenechali vás vzdát to. Někomu vyhovuje hubnout si po svém a bez zapojování okolí, jiný potřebuje vnější motivaci, podporu a rady. Pokud se rozhodnete pro nutriční či dietní poradce, už předem některého zkontaktujte a dohodněte si schůzku, ať si na vás udělá čas.