Hubněte zábavně - pomocí tance

Kdo sledoval taneční soutěž StarDance, tomu jistě neuniklo hned několik věcí. Nejen to, že se zprvu i ti nejnemotornější účastníci pod vedením profíků naučili tančit a hýbat do rytmu, ale že i výrazně zhubli. Stačilo pár týdnů poctivých tréninků a kila jim šla dolů téměř sama – aniž by o to jakkoliv usilovali. Výsledkem jejich snažení bylo vždy dokonalé taneční vystoupení, nad kterým jsme žasli, ale v pozadí byla jen dřina, pot a často i slzy. Ale přesto si všichni účastníci tanec naprosto zamilovali. Tak proč byste nemohli i vy?

Čtěte také: Hubnout se dá i bez sportování

Hubněte zábavně

Kdo se snaží zhubnout nebo zpevnit si postavu, hledá ideální typ cvičení, který by ho nejen bavil, ale který by mu zajistil co nejrychlejší dosažení kýženého výsledku. Můžete dělat skupinové sporty, chodit do posilovny, běhat, jezdit na kole, dřít se ve skrytu domova. Ale pokud vás nic z toho příliš neláká a cvičení vás prostě nebaví, zkuste na to jít rafinovaněji a zapište se na taneční kurzy. Je úplně jedno, jestli jste naprosté dřevo a nikdy jste nechodili ani do tanečních, nebo máte pohybové nadání. Základní kroky, pohyby i tančení v rytmu vás mistři dokážou rychle naučit. Nebude to snadné, ale jistě to s trochou snahy zvládnete a pak se u toho začnete bavit. A nejen sami, navážete tam nové kontakty a najdete třeba i nové přátele či partnera.

Výběr je široký

Možná přemýšlíte nad klasickými tanci a uvažujete, jestli díky nim opravdu dokážete zhubnout. Pravdou je, že ano, ale velmi pomalu. Existují ovšem i další typy tanců, které jsou akčnější a kila vám při nich jdou dolů skoro sama. Jde hlavně o moderní tance, street dance, hip hop a podobné, které jsou vhodné pro mladší ročníky. Starší lidé mohou zkusit třeba country tance, které vás dokážou také pěkně protáhnout, ale mají pomalejší tempo a ještě si při nich poslechnete muziku, kterou máte rádi.

Čtěte také: Pole dance, tanec u tyče, je novým fitness trendem

 

Výběr hudby je přitom zásadní pro výběr vašeho typu tance – pokud například nesnášíte hip hop, nemá cenu překonávat se a chodit na tento typ tančení. Na své si v širokém výběru přijdou milovníci jazzu, latinskoamerické hudby, slasy, reggae, ale třeba i ti, kdo mají rádi hudbu z 80. let či jinou. Stačí jen zapátrat ve vašem okolí, případně na internetu, kde najdete nespočet různých kurzů. A pak už jen seberte odvahu a vydejte se vstříc dobrodružství.

Čtěte také: Zumbou se protančíte k lepší postavě i s kamarádkami