Tipy na fitness bramborový salát - recepty ve kterých nenajdete majonézu ani jogurt

Fitness bramborový salát není pro většinu lidí něco neznámého, většina si jej ale spojí s bílým jogurtem. Z brambor ale dokážete vykouzlit saláty, které jsou lehké a výborné. Vyzkoušejte naše recepty, kdy salát je skutečně příloha a nechá hlavnímu chodu hezky vyniknout. 

I když se každý snaží o to, aby jeho salát byl hvězdou stolu, mělo by jít v každém případě o přílohu. Ta nemá přehlušit chuť jiného pokrmu, ale jen ji podtrhnout. Přesně takové jsou recepty na naše dietní saláty. A klidně je můžete zkusit připravit všechny.

Kdo řekl, že okurka má být sladkokyselá?

Do klasické verze salátu prostě sterilovaná okurka patří, ale co zkusit její salátovou verzi? Takhle svěží salát jste už dlouho neměli.

Recept na bramborový salát se salátovou okurkou

Podpořte trávení a přidejte kupu vitamínů

Krásné zelené lístky dodají salátu trochu exotiky, ale taky řadu vitamínů. Zelený koriandr je bohatým zdrojem vitamínů A, B1, B2, C a železa. Navíc podporuje trávení a to se o vánocích hodí.

Recept na bramborový salát s koriandrem

Místo jogurtu cottage

Bílý jogurt je už dnes klasika, takže nikoho neohromíte. Zkuste jej tedy nahradit sýrem cottage. Navíc je tenhle salát r´trošku pikantnější variantou, protože v něm hrají hlavní roli ředkvičky. Kombinaci brambor a ředkviček byste možná nezkusili, ale stojí to za to.

Recept na bramborový salát se sýrem cottage