Hula fit – vyzkoušejte spojení zábavy se zlepšením své kondice

Takzvané hula hoop je jistě známé každému z nás. Jedná se o cvičení s obručí, které bývá často považováno spíše jako zábava pro děti. S hula hoop obručí si však můžete plnohodnotně zacvičit a díky tomu pálit kalorie a tvarovat tělo zábavnou formou.

K čemu je hula fit?

Největší výhodou hula fit je to, že si při něm užijete opravdu spoustu zábavy. Vzhledem k povaze cvičení samozřejmě nejvíce procvičíte břišní oblast, která je často problémovou. Jestliže se budete této fitness aktivitě věnovat, z obyčejného udržení obruče v pase, což může být zpočátku taky oříšek, dokážete z toho cvičení vytěžit i kvalitní kardio trénink. 

Účinky cvičení

Nejsložitější je u hula fit začátek. Točení obručí kolem pasu se totiž může zdát jako banalita, věřte však, že udržet ji v pohybu není pro začátečníka vůbec jednoduché. Základem je zlepšení koordinace pohybů těla.

Pro správný hula hooping je totiž zapotřebí opravdu mnoho svalů především středu těla, díky čemuž získáte lepší stabilitu a zpevníte trup. Jestliže ovládnete tradiční točení obručí, nabízí se spousta dalších částí těla, na kterých lze obruč rozpohybovat. 

Jak se hula fit cvičí?

Samozřejmě je základem obruč, která je sama o sobě dost velká na to, abyste s ní zvládli procvičit celé tělo. S obručí tedy nejen točíte kolem boků, ale během cvičení ji využíváte jako lehkou činku, nebo třeba k vymezení prostoru k pohybu. Například obruč zvednete nad hlavu a pak děláte výpady tak, abyste vždy nohu dostaly z pomyslného kruhu. Obruč vám tedy skvěle pomůže s držením těla a navíc určí polohu nohou.

Cviků je samozřejmě nepřeberné množství, takže se kombinací najde spousta a při cvičení tak zapojíte nejenom tělo, ale i hlavu.

Hula fit jako prostředek pro hubnutí?

Ačkoliv se bavíme o zdánlivě obyčejném točení obručí kolem těla, jedná se o efektivní cvičení, kterým dokážete nejen zpevnit a prodloužit svalstvo, ale dokonce také pálit kalorie. Americká studie dokonce prokázala, že díky 30ti minutám tohoto cvičení spálíte až 210 kcal. Zároveň s hubnutím také posílíte problémové partie jako je oblast břicha, stehna a zadek. Zapojení svalů a aerobního cvičení tedy přináší skvělé výsledky, a navíc si užijete spoustu zábavy.

 

Hula fit se může stát netradičním cvičením, které odlehčí váš tréninkový plán, zároveň však, jestliže se zaměříte na aktivní náročnou sestavu s obručí, dokážete snadno shazovat kila a zároveň formovat postavu.