Jak vybrat tu správně padnoucí sportovní podprsenku

sportovní podprsenka je skvělým pomocníkem při cvičení. Klasické podprsenky jsou často velmi nepohodlné, a navíc neslouží tolik jako opora. Jestliže se tedy věnujete sportu, jistě by sportovní podprsenka neměla chybět ve vašem šatníku. Jak si však vybrat tu pravou?

Vybírejte dle sportu

Je důležité rozmyslet si, co od sportovní podprsenky očekáváte. Je totiž rozdíl, jestliže chcete běhat nebo se budete věnovat raději józe. Jestliže se chcete věnovat klidnějšímu sportu, kde není tolik pohybu, pravděpodobně si vystačíte s klasickou podprsenkou, která je určena pro nižší zátěž. Skvělou volbou může být také bezešvá podprsenka, která nebude nikde tlačit, ale zároveň prsům poskytne oporu. 

Při běhu je však důležité mít už o něco lepší podprsenku. Volte takovou, která zvládne větší zátěž, měla by být opravdu pevná, se širokými ramínky a elastickými košíčky, které prsům neumožní pohyb. 

Vyplatí se?

Jestliže se sportu věnujete jen občas a proto váháte, zda má vůbec cenu si podprsenku pořizovat, odpověď je určitě ano. Ačkoliv kvalitní sportovní podprsenka může mít poměrně vysokou cenu, za ten komfort, který poskytne, to rozhodně stojí. Při jakémkoliv pohybu totiž prsa zatěžujete, a navíc se nejedná o nic příjemného, z toho důvodu i pokud si zacvičíte jednou za týden, podprsenka se hodí. Kvalitní podprsenka sníží pohyb prsou až o polovinu, díky čemuž se vyhnete bolestivosti a zbytečné námaze prsou.

Jakou si vybrat?

Nejdůležitější je vybrat správnou velikost. To je taková, která vaše prsa opravdu udrží na místě a neposunou se ani při prudkém pohybu. Vzhledem k měkkosti vaziva v prsou je důležité vybrat si podprsenku z pevné látky, která se nebude vytahovat, ale zároveň bude také prodyšná a nebude škrtit. Věřte, že se nevyplatí sáhnout po levnějším kousku, jeho trvanlivost totiž nebude dlouhá. Volte proto raději kvalitu před nízkou cenou, jistě vám za to nejen prsa poděkují.

 

Sportovních podprsenek se nabízí mnoho druhů, proto je důležité rozmyslet si, co od ní očekáváte. Pak již stačí jen zkoušet a zkoušet, než najdete tu, která dokonale padne a dodá oporu při sportu.

Při samotném zkoušení nezapomínejte na pohyb, jde přece o hlavní důvod proč si fitness podprsenku kupujete. Je tedy důležité ji vyzkoušet v pohybu. Nebojte se tedy udělat pár pohybů typických pro sport, pro který podprsenku kupujete. Vždy ale přidejte trochu dynamických pohybů a vůbec se nebojte si v kabince trošku zaskákat.