Muži si užívají jídlo úplně jinak než ženy

Mezi muži a ženami jsou v mnoha ohledech propastné rozdíly. Takovou oblastí, na kterou se díváme každý jinak, je právě i jídlo. Ve chvíli, kdy se muži nesnaží urputně zhubnout a nehlídají si, co jí a kolik toho jí, berou jídlo jako zdroj energie. Potřebují fungovat, potřebují dělat svou (často fyzicky náročnou) práci, potřebují za každých okolností působit jako superhrdinové, kteří to přece všechno zvládnou a nepadnou na kolena. A právě jídlo je pro ně základním zdrojem živin, bez nichž by to často nezvládli. Jídlo obvykle nijak neprožívají – pochutnají si (nebo také někdy ne) a jdou prostě dál. Ženy to ovšem vidí úplně jinak.

Jídlo plné emocí

U něžného pohlaví to většinou bývá tak, že nejprve jí očima. Záleží jim na tom, co mají na talíři a jak to vypadá. Proto si zejména ženy svá jídla pečlivě aranžují na talíře a s chutí je fotí a sdílejí fotografie se svými příznivci. Záleží jim na vzhledu, ale i na vůni, konzistenci a chuti. Kombinaci chutí dokáží ženy vnímat intenzivněji než muži, dokáží je lépe rozlišovat a užívat si je. I po dlouhé době si dokážou velmi živě vybavit, jak výborný byl jejich salát v té italské restauraci a jak úžasný dort měli onehdy v tamté cukrárně.

Když se pustíte do změny stravovacích návyků či do diety, nezapomeňte na svou potřebu jídlo prožívat. O mnoho dosud milovaných (ale nezdravých) dobrot jistě přijdete, ale není důvod jíst jídlo bez chuti, tvaru a vůně. I zdravá jídla vám mohou chutnat a můžete je doslova milovat. Chce to jen trochu snahy a jídlo se může stát doslova vaší vášní. A nezáleží na tom, jestli jste muž nebo žena.