Domácí saunování je teď na podzim ideální. Podpoří imunitu a odpočinete si

Ten, kdo v sauně ještě nikdy nebyl, se tomu leckdy brání. Žije v představě, že v sauně je nesnesitelné horko a dusno, že je to vlastně nepříjemné, musíte tam být skoro nazí s dalšími cizími lidmi, potíte se a je to celé takové divné. Nemluvě o následném skoku do ledového bazénku. Taková představa je naštěstí mylná a milovníci saun vědí, jaká pozitiva se v saunách ukrývají.

To nejlepší pro zdraví

Jestliže patříte k těm, kdo saunu zásadně omítají jako nepříjemnou a zdraví nebezpečnou, mýlíte se. Je vědecky prokázáno, že pravidelné chození do sauny má blahodárný vliv na naše zdraví. Posiluje to naši imunitu, neboť se zrychlí kevní oběh a kyslík je rychleji roznášen do buněk. Pobyt v sauně má pozitivní vliv i na naše svalstvo, které může lépe regenerovat, což ocení zejména ti, kteří své tělo přespříliš namáhají. Nepopiratelný je i kladný vliv na naši psychiku, protože si úžasně odpočinete, vyčistíte si hlavu a zlepší se vám nálada.

Domácí relax

Kdo jde do sauny jen občas, tomu moc nechybí. Ale kdo do ní dochází pravidelně, ten si už teď nejspíš zoufá. Ale nemusí, když má jen trochu místa. Místo čekání na znovuotevření si vybudujte si saunu u sebe doma. Pokud jste zruční nebo máte šikovné přátele a příbuzné, není zase až tak těžké si saunu doma postavit. A přesně takovou, která vám bude maximálně vyhovovat - ať už rozměrově nebo uspořádáním. Případně se dá taková malá domácí saunička i bez problémů koupit a nemusíte se dřít s budováním. Můžete si tak užívat poctivý domácí relax plný pohody, zapomenout na stres a naplnit se pozitivní energií i získat pevné zdraví.