Ranní rituály vás mohou nabít energií, stačí znát ty pravé

Mnoho odborníků tvrdí, že když nejste zvyklí snídat, nemáte se do toho nutit, protože vaše tělo to nevyžaduje. Na druhou stranu je pravda, že vydatná snídaně bohatá na ty správné živiny vás dokáže probrat, povzbudit, dodá vám dostatek energie, zvedne vám náladu a vy jste aktivní po celé dopoledne. Stačí jen udělat si z toho jakýsi pravidelný ranní rituál, který nikdy nevynecháte a na který si nejpozději do měsíce zvyknete. Sami na sobě pak pocítíte ten obrovský rozdíl.

Včasná a bohatá snídaně

Někdo se probudí, hodí na sebe oblečení a utíká do práce, protože jako vždy byl líný vstát rozumně a na poslední chvíli dohání ztracený čas. Na první jídlo pak najde chvíli až někdy dopoledne. Jiní lidé si zase dopřejí velkou snídani, kterou se pořádně nacpou. Jsou pak přejedení a unavení z jídla, místo toho, aby díky němu získali novou energii. A oba tyto způsoby jsou tedy špatné.

Podle expertů byste si měli dát takovou snídani, kterou se nasytíte a která vašemu tělu poskytne vše, co na dopolední zápřah potřebuje. Měla by tedy být bohatá na všechny složky stravy a obsahovat jak bílkoviny, tak i sacharidy a nějaké tuky. Může být teplá nebo studená. Výběr je na vás, ale podstatné je dát si ji nejpozději hodinu po probuzení, abyste tělo aktivizovali a doplnili mu hladinu cukru.

Ranní otužování

Málokdo má ráno čas na cokoliv jiného než rychou snídani. Pokud je to i váš případ, tak vězte, že byste se měli naučit vstávat dřív. Ráno toho totiž můžete stihnout mnohem víc a prospět tak svému tělu. Někomu se například hned ráno dobře cvičí, protože vás to probere a do těla se vyplaví hormon endorfin, který vám ihned pozvedne náladu. A i když ráno na cvičení nemáte čas, natož pomyšlení, tak byste si měli udělat chvilku aspoň na sprchu. Ale nikoliv na horkou, ale na studenou. Otužování je velmi zdravé a studená ranní sprcha vás probere lépe než cokoliv jiného. Takže neváhejte a začněte s otužování – sice pozvolna, ale co nejdřív. Ideálně do sprchy zaběhněte hned po snídani a začněte pěstovat tento velmi zdravý zvyk.