Zaměřte se i na břišní svaly, pomohou s bolestí zad a pomohou vypadat lépe

Muži při cvičení oceňují hlavně pevné břišní svaly, ideálně onen pekáč buchet, a pak pořádné bicepsy. Ženy mají priority nastavené jinak, a tak jim jde zejména o dosáhnutí plochého, pevného bříška, se kterým se hlavně v letních měsících mohou beze studu pochlubit i na veřejnosti. Ale mít pevné bříško přináší více výhod než jen krásu.

Je jasné, že když je plavková sezóna, tak se všichni raději podívají na ženu s vypracovanou, štíhlou a pevnou postavou, než na stodvacetikilovou paní s neforemným tělem. Dosáhnutí pevného bříška ale není nijak snadnou záležitostí a jen pouhá dieta a správné stravování rozhodně nestačí – chce to pravidelně cvičit, posilovat a neflinkat se. Proto se to nepodaří každému. Ale měli bychom se o to rozhodně aspoň pokusit, protože líbivý vzhled ženského těla je jen pomyslnou třešničkou na dortu. Mnohem důležitější jsou zdravotní výhody, o nichž řada z nás nemá ani tušení.

Bez bolesti zad

Z bolavých zad se pomalu už stává civilizační nemoc, která trápí čím dál víc lidí, a to i lidí v mladém věku. Přitom si za to v drtivé většině případů můžeme sami svým nevhodným životním stylem, sedavým zaměstnáním, minimem pohybu a kašláním na zdravý život. Kdo upřednostní pohodlnost před zdravím, ten musí samozřejmě brzy začít trpět zdravotními problémy i různými bolestmi. V případě bolesti zad v bederní oblasti je ale pomoc snadná. Pokud se totiž pokusíte pečovat o své břišní svaly, budete je zpevňovat a budete pravidelně cvičit, tak se to projeví i na méně častých či nulových bolestech zad. Začnou vám totiž fungovat svaly i jinde než jen v zádech a bedra nebudete tolik namáhat a přetěžovat.

Zdravé cévy

Stejně platí, že kdo má pevné břišní svaly a stará se o svou kondici, toho v podstatě neohrožuje cukrovka a netrpí tolik ani jeho cévy. Kdo totiž konzumuje přespříliš sladká a tučná jídla, zkrátka jí nezdravě, ten se potýká s cukrovkou, v těle se mu ukládá vnitřní tuk a s jeho zdravotním stavem je to čím dál horší. Ovšem pokud cvičíte a snažíte se mít krásné břicho, tak na něm samozřejmě nemáte žádný tuk a tuk se vám neukládá ani uvnitř těla. S cukrem je to obdobné. A co víc – pokud máte vypracované břišní svaly, tak vás nemusí strašit ani možná inkontinence, protože vaše tělo tomu zkrátka dokáže samo zabránit.