Začít hubnout na podzim není složité

Na léto se řada z nás snažila zhubnout a ukázat v plavkách co nejlepší figuru. S koncem letních prázdnin ale mnoho lidí ve své snaze hubnout dělá čím dál větší chyby, vzdává svou snahu a už nejsme tak odhodlaní jako předtím. Což je škoda, protože právě babí léto je skvělým obdobím, které k hubnutí a zlepšení životosprávy přímo vybízí.

V létě se sice rádi chlubíme, kolik jsme zvládli zhubnout kil, ale zároveň je to období, které je pro naši linie velkou zkouškou. Různé párty plné alkoholu, grilování a lenošení na pláži není to, co nám pomáhá udržet se v kondici. Takže s příchodem září spousta lidí zjišťuje, že už jsou zase o pár kil těžší. Mávnout nad tím rukou by ovšem bylo zásadní chybou – právě teď je nejlepší čas začít žít opět zdravě.

Ideální počasí

V létě nás často trýznila úmorná vedra a nejen, že se nám nechtělo nic dělat, ale moc toho ani dělat nešlo, abychom se nepřehřáli. Počínající podzim oproti tomu přináší mnohem příjemnější počasí, kdy můžeme ještě pobývat venku a je nám fajn. Takže pro cvičení je to naprosto dokonalé. Ať už se věnujete běhání, cyklistice, chůzi nebo se jen rádi protáhnete na čerstvém vzduchu, teď byste co nejvíce měli využívat počasí, které je k tomu jako stvořené.

Podzimní strava

S počínajícím podzimem nám může pomoci v návratu k nižší váze i sezónní ovoce a zelenina. Začínají dozrávat dýně, pořád ještě rostou patizony, začínáme sklízet víno, jablka a hrušky. Všude kolem nás je spousta druhů tuzemského ovoce, které nám dodává velké množství vitaminů, minerálů, vlákniny a dalších živin.

Z podzimní zeleniny se dá připravovat mnoho druhů jídel a můžeme si tak ozvláštnit náš jídelníček. Třeba z tykví se dají péct i koláče, které jsou mnohem zdravější variantou těch klasických. Fantazii se meze nekladou a kila zase mohou skoro sama začít jít směrem dolů.