Recept: domácí burrito

Minule jsem si ukázali jak udělat výborné trhané maso. A dnes se podíváme na recept, kde jej můžeme skvěle zužitkovat. Buritto je jídlo, které vypadá složitě, ale ani samotné zamotání není tak těžké jak se může zdát. Vyzkoušejte a sami uvidíte, že to zvládnete.

Co budeme potřebovat?

  • Pšeničná tortila
  • trhané maso (recept zde)
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • zbytek rýže
  • cibule
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • hotové koření fajitas (směs sušeného česneku, sladké a pálivé papriky, uzená paprika, tymián, třtinový cukr)
  • chilli
  • cherry rajčátka
  • strouhaný sýr cheddar

Jak na to?

Na troše oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme trhané maso a fazole s rajčaty. Vše prohřejeme a přidáme koření dle chuti. Myslete na to, že směs bude jen jednou částí jídla, takže by měla být výraznější. Vše vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří tekutina - moc by jí tam být nemělo, dost natáhne maso. Takže často bude stačit jen prohřát.

V závěru, po odstavení z plotny, ještě vhodíme hrst čerstvého koriandru. A tím máme vše podstatné hotové. 

Nyní už jen rozprostřeme tortilu a do jedné třetiny (budeme ji balit, tak nedávejte vše doprostřed) dáme do proužku rýži, směs masa a fazolí, sýr a ještě přidáme čerstvý koriandr. Rajčátka tomu dodají čerstvost, tak jich pár rozkrojených také přidejte.

Nejprve přehněte rohy, které jsou kolmo k položené směsi. Pak už jen tortilu balíme od směru se směsí ke konci. Vše se díky směsi hezky spojí, takže se nemusíte bát, že se bude rozlepovat.

Dobrou chuť!