Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: domácí burrito

Minule jsem si ukázali jak udělat výborné trhané maso. A dnes se podíváme na recept, kde jej můžeme skvěle zužitkovat. Buritto je jídlo, které vypadá složitě, ale ani samotné zamotání není tak těžké jak se může zdát. Vyzkoušejte a sami uvidíte, že to zvládnete.

Co budeme potřebovat?

  • Pšeničná tortila
  • trhané maso (recept zde)
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • zbytek rýže
  • cibule
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • pepř
  • hotové koření fajitas (směs sušeného česneku, sladké a pálivé papriky, uzená paprika, tymián, třtinový cukr)
  • chilli
  • cherry rajčátka
  • strouhaný sýr cheddar

Jak na to?

Na troše oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme trhané maso a fazole s rajčaty. Vše prohřejeme a přidáme koření dle chuti. Myslete na to, že směs bude jen jednou částí jídla, takže by měla být výraznější. Vše vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří tekutina - moc by jí tam být nemělo, dost natáhne maso. Takže často bude stačit jen prohřát.

V závěru, po odstavení z plotny, ještě vhodíme hrst čerstvého koriandru. A tím máme vše podstatné hotové. 

Nyní už jen rozprostřeme tortilu a do jedné třetiny (budeme ji balit, tak nedávejte vše doprostřed) dáme do proužku rýži, směs masa a fazolí, sýr a ještě přidáme čerstvý koriandr. Rajčátka tomu dodají čerstvost, tak jich pár rozkrojených také přidejte.

Nejprve přehněte rohy, které jsou kolmo k položené směsi. Pak už jen tortilu balíme od směru se směsí ke konci. Vše se díky směsi hezky spojí, takže se nemusíte bát, že se bude rozlepovat.

Dobrou chuť!

Co vy na to?