Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: fantastické trhané maso

Možná jste toto jídlo už někde zahlédli. Velmi často jej najdete v burgerech a možná jste si říkali, jak se možná si jej dopřáváte často v restauraci, ale doma jste se ještě neodhodlali k přípravě. Řeč je o trhaném masu, které možná vypadá pracně, ale opak je pravdou. Schválně vyzkoušejte rodinu překvapit něčím jiným.

Vepřové trhané maso je naprostá americká klasika. Pulled pork je tam vždy součástí slavnostnější večeře. Ve své podstatě jde jen o hodně dlouho pečené maso.

Co budeme potřebovat?

  • přes 1 kg vepřové krkovičky
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Příprava je v podstatě velmi jednoduchá. Maso položíme na dlouhý kus alobalu a přidáme cibuli, česnek, sůl a pepř. Vše hezky zabalíme a vložíme do trouby.

Nebojte se tučnější verze masa. Během pečení se tuk krásně vsákne do masa a maso tak bude mít spoustu chuti. Jednou za čas zkrátka zhřešit musíme.

Zabalené maso vložte do trouby a pečeme na 160°C přibližně 2 hodiny. Občas balíček můžete otočit,a by se šťáva dostala do všech záhybů. Jakmile máme 2 hodiny maso pečené, vybalíme jej z alobalu a ještě přibližně hodinu pečeme odkryté. Maso je třeba občas přelít výpekem, takže jej nevylejte.

Hotové maso položíme na prkénko a můžeme z něj odstranit tučnější kousky. Dvěma vidličkami pak maso "natrhejte". Po tak dlouhé době pečení se už rozpadá samo a jde to opravdu snadno.

Maso můžete udělat například v hamburgerech, nebo v různých variacích na mexické jídlo v tortile.

Co vy na to?