Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pikantní grilované krevety

Pokud jste fandové grilovaní možná máte svoje oblíbené pokrmy. Když už chcete něco dietního sáhnete po kuřecím masu. Co zkusit ještě něco zdravějšího? Mořské produkty jsou na gril ideální společníci, jsou rychlé, dietní a především zdravé.

Co budeme potřebovat?

  • předvařené tygří krevety
  • 1/2 citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • chilli vločky

Jak na to?

ideální je mít krevety chlazené, ale klidně použijte i mražené. Ty si samozřejmě nechte nejprve rozmrznout a teprve potom je připravujte.

V misce si připravte olivový olej a šťávu z poloviny citronu. Rozmíchejte a dochuťte solí a chilli vločkami. Solí spíše šetřete ať zbytečně nepřehlušíte výbornou chuť krevet.

Nyní je čas dít krevety do marinády a nechat v lednic alespoň dvě hodiny. Dbejte na to, aby všechny krevety byly v marinádě ponořené, aby se k nim dostala chuť ze všech stran,

Po odpočinutí začneme krevety napichovat na špíz. Opravdu se vyplatí investovat do kvalitnějších dřívek, které nejsou kulaté, ale placaté. Na těch se  totiž krevetky nebudou protáčet a grilování bude o to snažší.

Špízy grilujeme na rozpáleném grilu pouze chvilku. Pamatujte, že krevety jsou už uvařené, nemusíme je tedy celé propékat. Hotové krevety poznáme snadno, zrůžoví.

Podávat můžeme s pečivem, nebo s lehkým salátem.

 

  •  

Co vy na to?