Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Poctivé české tvarohové buchty

Dostali jste chuť na něco hodně dobrého? Přichystejte na víkend poctivé české tvarohové buchty z kynutého těsta. Přípravy se děsit nemusíte. Je jednodušší než možná očekáváte. Tady je náš víkendový recept.

Co potřebujeme?

Těsto

  • 500 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 42 g droždí

Náplň

  • 250 g tvarohu (tvrdého)
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr (nebo vanilkovou esenci)
  • 50 g cukru moučka
  • citronovou kůru
  • náš tip: trocha vaječného likéru

Na potření

  • 50 g másla
  • trocha tuzemáku

Jak na přípravu?

Do mouky uděláme ďůlek, zalijeme ho vlažným mlékem, přisypeme trochu cukru a rozdrobíme droždí. Pak v klidu necháme cca 15 minut vzejít kvásek.

Jakmile kvásek vzejde, přimícháme zbytek ingrediencí a uhněteme těsto. Jakmile se přestane lepit na stěny mísy, necháme ho v klidu vykynout. Dobu poznáte nejlépe sami, jakmile těsto nabyde na objemu dvojnásobně, můžete pokračovat. 

Když těsto kyne, připravíme si náplň. Jednoduše v míse smícháme všechny ingredience a náplň pak necháme v lednici odpočinout.

Poté, co těsto vykyne, rozválíme ho na válu a nakrájíme si ho na stejně velké čtverce. Do každého z nich pak vložíme náplň dle chuti a rohy čtverce spojíme vždy tak, aby se náplň nedostávala ven.

Buchty klademe do máslem vymaštěného pekáčku těsně vedle sebe. Poté je necháme ještě 15 minut vykynout. Před samotným pečením potřeme rozehřátým máslem s trochou tuzemáku. Pečeme po dobu cca 30 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme mlsat

Dobrou chuť!

 

 

 

Co vy na to?