Recept: grilované krevety s medem

Víte jak moc jsou mořské plody zdravé? Díky tomu, že u nás nemáme moře, jsou to poměrně dost opomíjené suroviny, ale je to je chyba. Například krevety. Lahodná, křehká chuť, pozvedne každé jídlo, ale samotné jsou také vynikající. Navíc na grilu jsou skvělou dietní alternativou k oblíbené krkovičce.

Co budeme potřebovat?

  • 10ks syrové krevety
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • špetka chilly vloček
  • sůl

Jak na to?

Krevety nejprve zbavíme krunýře, případně střívka, které pod ním najdeme. Na internetu je spousta návodů, ale koupit krevety už očištěné lze poměrně snadno.

V míse smícháme veškeré ingredience a klidně můžeme přidat trochu vody, pokud by med vše příliš zahustil. Krevety pak ve směsi promícháme a jsou připravené. Nejlepší budou, pokud je ve směsi necháte marinovat alespoň hodinku před grilováním.

Samotný gril je třeba mít pořádně rozehřátý, alespoň na 200 °C. Krevety pak vyskládáme na gril a opečeme z obou stran, z každé ale pouze chvilku. Bohatě budou stačit 3 minuty z každé strany.