10 tipů jak vyhrát nad vlastní leností a dostat se do posilovny

Tip 1 – Nechce se vám? Udělejte změnu

První nadšení z návštěvy posilovny je dobrým začátkem, ale i to po čase omrzí. Skončíme na bodu, kdy sice rádi cvičíme, ale do fitka se nám vůbec nechce. Co tak zkusit jinou posilovnu, možná pomůže jiné prostředí a trenér, změna tréninkového plánu nebo jen upravit cviky, navíc, když vyměníte vytahané tričko a tepláky za slušivé oblečení na cvičení, budete se cítit sebevědoměji, a i v prostředí příjemněji.

Tip 2 – Motivace obrázky

Znáte to, otevřete instagram a z něj se na vás culí spousta žen s dokonalou postavou. A v hlavě se vám začnou honit myšlenky - „musím se sebou už konečně něco dělat“. Proto je dobré si umístit různé fotografie a obrázky dokonalé postavy na různá místa kolem sebe. Například taková lednička s touto fotografií už nebude působit tak lákavě jako jindy, košíku s cukrovinkami budete taky hůře odolávat než dříve.

Tip 3 – Cvičte s kamarádkou

Ne nadarmo se říká „ve dvou se to lépe táhne“. I tady je lepší mít parťáka na cvičení, protože kolikrát se ze cvičení sami sobě omlouváme i z malicherných důvodů. Ale při předem dohodnuté návštěvě posilovny s kamarádkou nám svědomí nedovolí jí neustále návštěvy rušit, jednoduše se sbalíme a jdeme.

Tip 4 – Vžijte se do toho!

Pokud to se cvičením myslíte skutečně vážně, měli byste tomu přizpůsobit i jiné věci – například pořiďte si literaturu o fitness, upravte jídelníček, začněte se zajímat více o to, co děláte a věřte, že postupně do toho vplujete ani nebudete vědět jak - a fitness svět vás pohltí.

Tip 5 – I přátele si můžeme v posilovně najít

Navštěvujete posilovnu pravidelně? A už jste se podívali kolem sebe, kolik lidí chodí ve stejný čas jako vy cvičit? Oslovte je, navažte s nimi přátelství, o to víc se budete na další návštěvu posilovny těšit.

Tip 6 – Psychika dělá divy

Naše psychika s námi dělá divy a většinou je to hlavně o ni. Jak si to nastavíme v hlavě, tak to prostě bude. Proto je dobré se nějakým způsobem povzbuzovat – skvělou motivací jsou citáty, stačí trošku zagooglovat a hned nám jich vyjede nespočet. Další variantou jsou různé aplikace kontrolující váš tréninkový plán. Pořiďte si moderní sporttester, který vám poskytne informace o tréninku a s těmi můžete naložit dle svého – porovnávat s přáteli, nahrávat do aplikací, na internet a podobně.

Tip 7 – Bez občasné výjimky to nejde

Nikdo vás nemůže nutit jít cvičit, když ta chuť tam zrovna dnes není a raději byste na nohy vzali inline brusle nebo se šli jen tak proběhnout – prostě běžte a dělejte, na co máte zrovna náladu. Každý pohyb je důležitý.

Tip 8 – Lest zvaná odměna

Pamatujete si na časy, kdy jste byli malé děti a rodiče vám za každou bolístku dali odměnu? Praktikujte to i u cvičení. Za každou návštěvu ve fitness si něco kupte, udělejte si radost nějakou drobností.

Tip 9 – Místo váhy metr

Jelikož je svalová hmota těžší než tuk, tak váha může být mnohdy zavádějící. Pořiďte si raději metr a můžete sledovat buď úbytek centimetrů nebo právě naopak – růst svalové hmoty, to už záleží na každém, na co konkrétně se zaměřuje.

Tip 10 – Je to jen a jen na vás!

Jen vy se budete při tréninku potit a dřít se k vysněnému cíli dokonalé postavy pro vás. Nenechte se odradit, nepřemýšlejte a jděte si za svým. Není nic lepšího než pocit, když si uvědomíte, kolik práce už je za vámi.

V každém případě je důležité mít pozitivní přístup, těšit se na výsledky - ty se stoprocentně dostaví, pokud budete pravidelně dodržovat vámi stanovený tréninkový plán. Vzhůru do boje s přebytečnými kily!