3 poklady mezi potravinami. Co jíst při hubnutí?

 

Nechceme zde psát o takzvaných superpotravinách, o bio produktech ani ničem podobném. Zaměříme se na několik zcela obyčejných potravin či jídel z nich chystaných, které působí při hubnutí doslova jako hnací motor. A jejich obyčejnost vás možná i překvapí.

 

Kuře je zázrak

Ano, čtete dobře, v první řadě je to obyčejné kuře, respektive jeho maso. To se při hubnutí ale i celkovém zdravém životním stylu často doporučuje, protože toto maso patří mezi nejlibovější a přitom našemu tělu dodá spoustu živin. Ovšem kuřecí maso (připravované na libovolný způsob, to je zcela na vás a vaší fántazii), má ještě jednu specifickou funkci – zasytíte se jim rychleji a více než jinými druhy masa. Což zkrátka znamená, že ho nemusíte sníst tolik a už se cítíte plní – a zároveň pak mnohem delší dobu trvá, než vám vytráví a vy opět pocítíte pocit hladu. Proto je dobré přidávat si kousky kuřecího masa třeba i do zeleninových salátů.

 

Cenná makrela

Ryby jsou při dietě také velmi doporučované, tedy ty netučné. Ale vlajkovou lodí by se mezi nimi měl stát makrela. Ta má totiž na náš trávicí systém velmi podobný vliv jako výše zmiňované kuřecí maso. A co víc, je to ryba, takže z ní získáme ještě daleko více a jiných živin, než z běžného masa. Obsahuje spoustu aminokyselin a navíc prokazatelně napomáhá ke snižování krevního tlaku a hladiny cholesterolu.

 

Ovoce

V neposlední řadě nezapomínejme na ovoce. To je doporučované vždy a veškeré, ale opomíjet byste neměli zejména několik druhů. Proč? Protože i ony podle vědeckých průzkumů zajistí rychlejší pocit sytosti a my pak nemáme snahu cpát se dál. Patří mezi ně zejména avokádo, ale sáhnout můžete i po meruňkách a švestkách (a to jak čerstvých, tak například i sušených).