Boot Camp - tady si dáte pořádně do těla!

Co je BootCamp?

BootCamp je intenzivní, dynamický, skupinový tréninkový program pro veřejnost i sportovce. Tréninky probíhají většinou pod širým nebem – cvičení venku totiž zlepšuje funkci kardiovaskulárního systému, zvyšuje sílu i celkovou vytrvalost. 

BootCamp byl vytvořen pro armádu s cílem zlepšení kondice, postupně se však z něho stal jeden z nejefektivnějších kondičních programů na světě, který důkladně procvičí a posílí celé tělo. Jedná se o 6týdenní cyklus cvičení, založených na jednoduchých pohybových úkonech, které se provádějí s velkou intenzitou. Důraz je kladen i na pravidelnost - trénink by měl probíhat alespoň třikrát týdně jednu hodinu.

Co vás čeká na BootCampu?

Rozhodnete-li se vyzkoušet BootCamp, počítejte s tím, že si pořádně protáhnete kostru. Na začátku vás bude čekat zahřívací cvičení, které zaktivuje celé tělo. Po úvodních rozehřívajích cvicích se obvykle pořádně proběhnete. Potom následuje hlavní část tréninku, která záleží na tom, jak jí trenér sestaví. 

Jak probíhá hlavní číst tréninku?

Jedná se o různé cviky na travnatých plochách, na zábradlí, lze cvičit vlastní vahou. Část tréninku může mít charakter kruhového tréninku. BootCamp využívá vše, co nabídne příroda. V hlavní části tréninku se střídá posilování s během, může se jednat i o běh přes překážky, které nám nabídne terén. Oblíbený je také běh do kopce či do schodů. Trénink končí závěrečným protažením. 

Co vám dá BootCamp?

BootCamp posílí vaše zdraví a zvýší vaší fyzickou i psychickou kondici. BootCamp je spolehlivou cestou k větší psychické odolnosti i k získání energie. Po tréninku sice budete cítit celé své tělo, současně se však budete cítit skvěle, plní energie. Již po šesti týdnech zjistíte, že jste rychlejší, silnější i mrštnější. Pokud chcete zhubnout pár kil a pěkně si vytvarovat tělo, vsaďte na BootCamp. 

 

Tak zatněte zuby a vydržte!