Při jízdě na kole také posilujete

Příprava na sezonu 

Je březen a sezona kol pomaličku začíná. Ne nadarmo leckdo už netrpělivě vyhlíží příchod jara, aby se konečně po bílé zimě pořádně protáhl a užil si teplé počasí.

Jenomže než si člověk poprvé v daném roce nasedne na sedátko, potřebuje kolo připravit. Namazat řetěz, zkontrolovat pletení, utáhnout brzdy a provést další údržbu, u které se opravdu vyplatí věnovat jí více času. To, jak se kolo připraví, přímo ovlivní nejen kvalitu jízdy, ale také zdraví cyklisty.

Čtěte také: Jak zhubnout díky cyklistice

Zlatý věk cyklistiky je teď

V současné době je cyklistika hodně podporovaným sportem. Pro naši českou kotlinu, pahorky a cyklostezky je ježdění na kole naprosto ideální sport.

Právě proto zažívá cyklistický průmysl zlatý věk a výrobci si to uvědomují. Spoty v letácích, reklamy v televizích nabízejí nejen široký sortiment kol, ale také oblečení či příslušenství na kolo v podobě odrazek, počítačů a různých jiných věcí 

Není to jenom o kole

Jenomže ježdění na kole není jenom o kole. Samozřejmě, že čím lepší kolo, tím lépe se jezdí a samotná jízda je pohodlnější, ale jde i o kondici a odhodlání. Pokud člověk řekne, že bude jezdit na kole, a pak stejně se během roku na kolo jenom práší, nikdy se na něj neposadí. Proto buďte chytřejší než ti, co jenom o sportu mluví a málokdy konají a už v hlavě si nastavte, že jízda na kole je pro vás vlastně relax.

Čtěte také: Jaro vám pomůže zhubnout

Šlapáním také posilujete

Ačkoliv pro jízdu na kole nepotřebujete speciální vlastnosti a vlastně nemusíte mít žádné předpoklady, je lepší být zdráv a fit. Asi sotva uvidíte pána korpulentní postavy, jak jede v Beskydech po nějakém vrcholu. 

Při jízdě na kole posilujete nejen nohy a břišní svalstvo, ale také zlepšujete svou kondici a srdeční rytmus. Správný cyklista nemusí jet po strmých vrcholcích, aby si zlepšil srdce. Stačí když se projede po okolí.

Čtěte také: Jak snadno poznáte, že je špatně nastavené vaše kolo

Tak oprašte sedátko a na nic již nečekejte – jízda na kole je nejenom skvělá pro fyzickou kondici, ale také psychickou pohodu!