"Nežer a zhubneš" aneb Jak vyzrát na dietu?

I když žijeme v moderním věku a řada věcí už je schopna díky umělé inteligenci a chytrým přístrojům probíhat bez našeho zásahu, hubnutí k nim nepatří. Co si sami neoddřeme, to nemáme. A i přesto to lidé stále nevzdali a namísto poctivého cvičení, totální výměny nezdravých jídelníčků za zdravé a změny myšlení zkoušejí hledat nějké fígle. Není se pak čemu divit, že jsou stále populární různé údajně zázračné koktejly a tablety na hubnutí, jejichž výsledky jsou ovšem více než diskutabilní.

Čtěte také: Nejlepší nápoj na hubnutí? Čaj

Ale mnozí zajdou ještě dál – už za našich babiček kolovaly mezi lidmi nabídky, že za zaslání 50 korun dostanou jedinečný recept, jak úspěšně a trvale zhubnout. A výsledek? Důvěřivcům přišel poštou papírek s jedinou, ale velmi výstižnou radou: "Nežer!" A poučili jsme se? Nepoučili, pořád zkoušíme to hubnutí nějak obejít.

Neustálé nástrahy

Pokud od tohoto článku očekáváte další zázračnou radu, nepotěšíme vás. Zhubnete pouze jedinou cestou, a to pravidelným pohybem a zdravým stravováním. Poradíme vám hned do začátku ale jednu věc – není nejdůležitější ani nejtěžší zhubnout, to dokáže většina z nás. Nejnáročnější je výslednou váhu si udržet. Už předem si promyslete strategii, jak to budete dělat po ukončení diety.

Čtěte také: Co je těžší než zhubnout? Udržet si pak váhu

Přitom nejlepším způsobem je od počátku žádnou striktní dietu nedržet, jen prostě změňte dosavadní způsob stravování za zdravější a vytrvejte u něj i po dosažení vysněné váhy.

 

Největšími pastmi na vaší cestě jsou samozřejmě různé nástrahy v podobě nejen jídla, ale i přátel, kteří vás i nechtěně svádějí k "hřešení". Snažte se odolat a mít pevnou vůli. A nepolevujte například ani v těhotenství. Ani tehdy si nesmíte říct, že přibrat dvacet kilo je normální a jíst za dva také. Jsou ženy, které jako těhotné přiberou třeba jen sedm kilo – tak proč byste k nim nemohly patřit i vy? Stačí jen chtít a udržet se. Držíme palce!

Čtěte také: Jak se dá zhubnout bez sportu