Jak vyzrát nad horkem během tropické noci

Stará dobrá zahřívací láhev pomůže i v létě

Kdo by to byl řekl, že během letní noci se naším spolubojovníkem proti horku stane zahřívací láhev? Pokud v noci kvůli horku nemůžete spát, vyzkoušejte tento trik. Zahřívací láhev naplňte studenou vodou a vložte je před spaním na 10 minut do mrazáku. Takové ledové objetí jste ještě nezažili.

Odložte pyžamo

Díky tomu, že v noci budete spát nazí, dojde k ochlazení vašeho těla, což způsobí mnohem příjemnější spánek, z kterého se tolikrát nebudete budit. Navíc - chladnější tělesná teplota může zrychlit váš metabolismus a spalovat více kalorií, i když spíte.

Dejte si šálek čaje

Zní to sice divně, ale podle odborníků vám vypití šálku čaje nebo jiného teplého nápoje může skutečně pomoci regulovat vaši tělesnou teplotu. Výzkum ukázal, že horké nápoje vás zpočátku zahřejí, ale pak způsobí to, že se vaše tělo začne více potit, čímž dojde k uvolnění tepla z povrchu kůže a vaše celkové tělesné teplo se sníží.

Čtěte také: V horku vás ochladí i chilli paprička

Vyměňte ložní prádlo

Abyste docílili lepšího spánku při horkých nocích, je důležité i to, na čem spíte. Vyhněte se tolik lákavému zpočátku chladivému hedvábí. Používejte kvalitní bavlněné povlečení, které se na vás nebude tak lepit, jako právě hedvábí.

Před spaním vyvětrejte

Zatímco přes horký letní den je dobré mít všechna okna pozavíraná a žaluzie či rolety zataženy, večer je to naopak. Když už slunce zapadne, všechna okna otevřete – během noci budete pociťovat lehký příjemný vánek. A i když nebude teplota nízko, každé zavanutí větru snižuje pocitovou teplotu a vám se tak bude líp spát.

Čtěte také: Před horkem domácnost uchráníte i bez klimatizace. Stačí jen dodržet pár pravidel

Změňte místnost

Je jasné, že v podkroví se během horké noci prostě nevyspíte. Proto se radši přesuňte spíše do přízemí, kde je znatelně lepší teplota. A i s dětmi to bude super zážitek, můžete z takového spaní udělat hru na letní tábor.

Čtěte také: Jak připravit babičky na prázdniny s vašimi dětmi