Jak si udržet teplo v organismu

Stává se vám občas, že máte ruce nebo nohy studené, a nevíte, jak se zahřát? Podívejte se na naše tipy, se kterými si teplo v těle zaručeně udržíte a nebudete tak vystaveni podzimnímu prochladnutí. Stačí znát pár pravidel a díky nim vaše zdraví nezaskočí ani chladnější dny.

Volte správné potraviny

Zatímco v létě přirozeně tíhneme k volbě stravy, která nás ochladí, s postupem podzimu se to mění. Využijte sklizňové období a nachystejte si jídelníček, který vás zahřeje. Dýňová polévka s kari kořením a smetanou je dobrým zahřívadlem, které si můžete dát nejenom na oběd, ale i snídani. Rozhodně se během chladných snů vyvarujte ranním jogurtům a dalším mléčným přešlapům. Například dle čínské medicíny se během chladného období tyto potraviny nedoporučuje vůbec konzumovat. 

Dále čtěte: Jak posílit imunitu a být stále fit

Nepodceňujte oblečení

Vyrážíte na nákupy a venku je příjemně teplo a slunce? Nezapomeňte, že podzim bývá ošemetný, za pár hodin se vše změní – stmívá se mnohem dříve a teploty klesají velmi rychle. Proto by mělo být železným pravidlem, že si s sebou vždy vezmete něco teplého na sebe. Říká se, že až 30 procent energie nám uniká hlavou – do kabelky nebo tašky si nezapomeňte přihodit nějakou stylovou pokrývku hlavy. Tak si zajistíte, že neuděláte podzimní přešlap, který by ohrozil vaši létem nabytou imunitu. 

Dále čtěte: Kratší podzimní dny nevadí, udělejte z nich pro děti zábavu

Neplýtvejte!

A teď nemáme na mysli plýtvání elektřinou či dalšími zdroji, ale zapište si za uši, že během podzimu a zimy si zakažte plýtvat svou energií. Máte spoustu práce, která se na vás hrne ze všech stran? Tak pozor! Pokud máte v plánu se vystavit všem rizikům, která s sebou předčasně zestárlý organismus nese, tak prosím. V opačném případě si naordinujte příliv energie v podobě masáží, kosmetiky, návštěvy sauny nebo klidné chvilce o svíčkách. 

A jaké jsou vaše tipy, jak si udržet energii během celého podzimu a zimy? Zkusili jste v tomto období změnit jídelníček a vyplatilo se vám to? 

Dále čtěte: Běhat můžete i v zimě a mrazech, stačí vědět, jak na to