Vyrážíte na wellness pobyt? Pozor na tyto chyby

Máte v plánu se vypravit na wellness pobyt? Skvělý nápad, díky tomu si můžete odpočinout od každodenního stereotypu a nabrat nové síly. Dejte si jen pozor na nejčastější chyby, které lidé při wellness pobytech běžně dělají a pak se domů vrací rozčarovaní, že si zas tak úplně dosyta neodpočali.

Snažíte se toho stihnout moc najednou

Naplánujete si wellness víkend v zajímavé lokalitě a chcete za dva až tři dny stihnout poznat celé okolí. Přes den ale nestíháte, protože jste si ráno pospali déle než běžně doma a pak už jen lomíte rukama nad tím, jaká nádherná místa tu jsou a vy je nestihnete projít.

Zpomalte! Vždyť se sem můžete zase vrátit! Takhle budete zbytečně přetažení a u večerních procedur budete usínat nebo úpět bolestí z namožených svalů. Obzvláště podzim je období, kdy je dobré více odpočívat. Dopřejte si také nicnedělání a hýčkání.

Dále čtěte: Hýbejte se, i když je venku chladno

Jste snadnou kořistí pro bacily

Vyjedete na pár dní mimo domov a máte v plánu zkusit spoustu lázeňských procedur. Zapomínáte však, že si i po těchto relaxačních aktivitách tělo potřebuje odpočinout a zůstat v teple. Ještě celí rozlámaní z vířivky nebo masáže se sunete na čerstvý vzduch, abyste si vychutnali procházku. Chyba!

Takto rychle prochladnete a místo přílivu zdraví se můžete „těšit“ na podlomenou imunitu, kde si bacily budou libovat. Raději přes den zvolte klidnou aktivitu, a procedury až večer.

Čtěte také: Jak si udržet teplo v organismu

Místo péče volíte bolest

Nejeden z nás už tuto chybu udělal – chcete vyzkoušet co nejvíc příjemných a blahodárných procedur, ale zapomínáte na signály vašeho vlastního těla. Na masáži si říkáte, že když to zabolelo, je to asi správně. Zatnete zuby a aniž byste cokoliv řekli, proceduru odtrpíte. A pak trpíte i po wellness pobytu kvůli bolesti.

Návštěva maséra, který o vás neví zhola nic a nemá ani fyzioterapeutické vzdělání, vás může přijít draho. Volte proto s rozmyslem a místo radikálních masáží si dopřejte klidné aktivity, které vaše tělo zahřejí a opečovávají – například klidnou masáž lávovými kameny, medem, nebo vonnými oleji. A pokud si chcete dopřát sportovní masáž, celou dobu komunikujte s masérem. On musí umět přizpůsobit sílu masáže vašemu přání.

Dále čtěte: Masáž může být pomocníkem, ale i rizikem