Recept: kuřecí steak v hoisin omáčce

I když v našich zemích není tahle omáčka příliš známá, měli byste ji objevit. Omáčka hoisin je vlastně taková asijská barbecue, která dokáže dodat vašemu jídlu tu pravou orientální chuť. V podání kuřecího steaku pak jde o naprosto dokonalé jídlo, které si zamilujete.

Co budeme potřebovat?

  • 2 kuřecí steaky
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje

Jak na to?

Z kuřete můžete použít libovolnou část, prso, ale samozřejmě i stehno a ideální je připravovat je i s kůží. Jedinou podmínkou je mít steak vykostěný, tak aby se omáčka dostala hezky k masu.

Steaky tedy máme nachystané a nyní už stačí jen připravit omáčku. Zde je to snadné, všechny ingredience, včetně rozmačkaného česneku, smícháme v míse a do vzniklé směsi naložíme plátky masa.

Experimentovat můžete s různými oleji, například použít arašídová, nebo sezamový, ale pro začátek klidně použijte obyčejný.

Maso je ideální nechat naložené, třeba přes noc, ale dejte mu alespoň 2 hodinky. Pak už jen stačí péct na 190 °C dokud nezezlátne. Občas maso přelijte omáčkou, která steče dolů, nebo jej obraťte. Přibližně po 20 minutách máte hotovo a můžete servírovat.