Zůstat aktivní i doma? Vsaďte na domácí výzvu

Doba koronavirová může být pro hodně lidí těžká. Zvlášť pokud patříte k těm aktivnějším jedincům, kteří často vyrážejí do společnosti, do kina, divadla, posilovny nebo na skleničku s přáteli, může to pro vás být ještě mnohem více depresivnější, než pro ostatní. Téměř všechno je zavřené, proto nás to teď obvykle táhne k televizi, kde strávíme zbytek volného dne v teplácích. Ale to je chyba, aktivní můžeme být i doma.

Domácí outfit pro lepší náladu

Jakmile navlékneme tepláky hned po příchodu z práce nebo zůstaneme o víkendu - nebo i na home office - celý den v pyžamu, logicky se nám nic moc dělat nechce. Ale i doma můžeme přece vypadat dobře. Navíc si tím oddělíme odpočinkovou část dne od té aktivní.

Když se místo do vytahaných tepláků ráno převléknete do pohodlného ale příjemného a hezkého domácího outfitu, bude se vám mnohem více chtít něco podnikat.

Využijte také čas, který vám díky omezení pohybu a zavřeným obchodům přibyl a dožeňte staré resty. A to nejen v uklízení a třídění starých věcí. Tak například, kdy naposledy jste si mohli udělat čas jen pro sebe, něco hezkého jste si přečetli nebo jste jen tak relaxovali? Teď je na to ta vhodná doba.

Domácí kosmetický salón

Ven mezi lidi do kosmetického salónu sice už nemůžeme. O to líp si volné chvíle můžete vyplnit domácí péčí o sebe. Udělejte si kvalitní pleťovou masku z domácích surovin a zregenerujte si pleť, ošetřete si pokožku těla voňavým tělovým mlékem a nezapomeňte ani na nohy nebo ruce. A i když jste “jen” doma, klidně se i trošku namalujte – přece jen se pak budete cítit mnohem lépe, a to i na videohovorech. Nezapomínejte ani na péči o vaše vlasy. Možná, jim právě teď pomůže nějaká domácí vyživující maska.

Domácí výzva

I doma nebo v přírodě se dá cvičit, takže vás vůbec nemusí rozházet, že nám ty posilovny a bazény zase zavřeli. Zapojte se do domácí výzvy a začněte se hýbat i doma. Své výsledky se nebojte sdílet s přáteli na sociálních sítích a klidně někoho vyhecujte, aby do toho šel s vámi. Společně se pak můžete chlubit tím, co jste dokázali.

Kdykoliv to podzimní počasí dovolí, určitě vyražte také do přírody na hezkou procházku, která vám účinně pročistí hlavu. Nebo sluchátka do uší a vyražte si zaběhat.