Nezanedbávejte svou pleť. Čím čistší, tím krásnější

Existují ženy, které se nelíčí. Ty tedy nemusejí používat žádná odličovadla a další přípravky, které pleť zbaví zbytků make-upu a které jí posléze dodají tolik potřebné živiny. Ani ony by však svou tvář neměly zanedbávat. A pokud se řídí dávnou radou babiček, že nejlepší je mýdlo a voda, tak dělají zásadní chybu. Na kůži těla, tedy i na kůži tváře a krku, se během dne tvoří maz, který může ucpávat póry. Kromě toho se pohybujeme v prašném prostředí a na tváři nám ulpívají různé mikroskopické nečistoty. Toho všeho potřebujeme pleť večer zbavit. Obyčejné mýdlo s vodou nás jich sice na první pohled zbaví, ale ve skutečnosti tomu tak není, protože maz se nerozpustí.

Čisticí vody

Ať už se líčíte či ne, je nutné postupovat popořadě. Nejprve se pečlivě odlíčit a zbavit tvář všeho nepatřičného. Teprve pak přichází na řadu řádné očištění. K tomu můžete využívat celou řadu prostředků, které se prodávají jak v lékárně, tak i v drogerii. Můžete sáhnout po některém čisticím mléku, čisticím gelu či po micelární vodě. Výběr je značný a je na vás, co vám nejlépe bude vyhovovat.

Předcházejte vysušování

Proč si pleť čistit speciálními přípravky? Jsou totiž vyráběné tak, aby pleť nejen očistily, ale i ji připravily pro nanášení krémů, které se pak do kůže lépe vstřebají. Oproti běžné vodě mají tu výhodu, že pleť zbytečně nevysušují a není v nich chlor jako v kouhoutkové vodě. Přitom vysušená pleť je to nejhorší, co může být, protože se na ní mohou tvořit i šupinky, je méně pružná a působí starším dojmem. A pokud chcete pleti prospět ještě víc, čistěte ji nejen večer, ale i ráno.