Už se nemusíte vymlouvat na lockdown. Místo toho začněte skutečně hubnout

Je jasné, že uplynulý rok nepatřil pro většinu z nás mezi ty nejšťastnější a byl ve všech ohledech divný. Skoro nic nebylo tak, jak jsme zvyklí. I proto se plní ordinace psychologů a terapeutů, lidé tápou a marně hledají svou starou životní cestu – nevědí, jak dál. A když nevíte, co se sebou, většinou ani nemáte nejmenší chuť cvičit nebo jíst zdravě. Smutek naopak zajídáte nezdravými pamlsky a místo běhání se povalujete na pohovce.

Naštěstí ale část lidí vytušila, že to je doslova cesta do pekel. A tak covidový lockdown využili k tomu, aby se sebou něco udělali a zlepšili si fyzičku. Pokud k nim nepatříte a jste spíš tou první skupinou, tak nemusíte věsit hlavu – nikdy není pozdě začít jinak.

Začněte hned

Situace teď vypadá pozitivně, vše se uvolňuje a nikdo už nás nenutí sedět doma. Nikdo ale také bohužel neví, co s sebou přinese podzim nebo další rok. Pokud tedy nemáte v plánu prožít ho stejně jako ten uplynulý a svou váhu ještě o něco zvýšit a játra ještě více potrápit, začněte už teď. Hoďte starý život za hlavu, zapomeňte na trápení – a začněte znovu, jinak, zdravěji, aktivněji a s lepší náladou. Léto je navíc nejlepším obdobím, kdy se sebou začít něco dělat. Cvičit můžete venku, chodit na procházky, plavat, jezdit na kole. Jíst se dá sezónní ovoce a zelenina, jídla se v létě celkově velmi snadno odlehčují a přesto nám stačí. Takže začít v létě hubnout je velmi snadné.

Správná motivace

Abyste s koncem léta neskončili i s novou životosprávou a nevrátili se s podzimem opět ke „gaučingu“, je nutné mít silnou motivaci, proč dál jíst a žít jinak. Každého člověka motivuje něco jiného – někomu pomáhá podpora od partnera, jiný rád cvičí spolu s přáteli, další to dělá pro zdraví, jiný se nutně potřebuje vejít do těch sexy šatů, co neustále obdivuje ve výloze obchodu. Vaše motivace je jen na vás, snažte se ji neztratit a zachovejte si k tomu jak pozitivní mysl, tak dobrou náladu – to je základ veškerého úspěchu.