Sport na konci léta? Vyzkoušejte klidně něco nového

Mnoho lidí má dojem, že je potřeba zhubnout před ještě létem. Pustí se do toho s příchodem jara, dřou na sobě, hlídají si kalorie i typ jídla – a s příchodem léta se začnou chlubit kily, která shodili. Jenže zároveň svou urputnou snahu většina z nich v průběhu léta opustí a plnými doušky si užívají prázdnin. Což je škoda, protože alespoň trochu se udržovat ve vydřené formě by se měli dál. A v létě to přitom může být o dost zábavnější než jindy. Pokud si uvědomujete, že je to i váš případ, nemusíte se děsit a panikařit. Zkuste něco nového.

Část lidí v horkých, tropických dnech chce trávit hodiny v klimatizované posilovně. Ostatní ale posilovny nemají tolik v lásce a sportovat v horku se jin také nechce - už tak se koupeme ve vlastním potu. Ale to neznamená, že se nedá ani v takovém počasí cvičit. Například plavání je přesně to, po čem v létě toužíme a co nám navíc může pomoci zpevnit postavu. Takže pokud milujete koupání, neomezujte se jen na povalování na mělčině nebo ve vířivce, ale plavte. Kondiční plavání, kterému věnujete aspoň tři čtvrtě hodiny, je to nejlepší, co pro své tělo v létě můžete udělat.

Výlety pro zdraví

Když není moc dusno a láká vás objevovat něco nového, je to také skvělá příležitost, jak si protáhnout tělo a nenechat svaly ochabnout. Ať už upřednostňujete pěší turistiku nebo jízdu na kole, obojí spojuje příjemné s užitečným – poznáte nová místa, udržíte se v kondici a shodíte nadbytečná kila. Navíc jsou výlety do chladnějších míst - na hory, do lesů nebo podél řek - v létě tím, co vás dokáže i ochladit.

Trocha adrenalinu

V létě se dají vyzkoušet i netradičnější sporty a způsoby, jak získat nové a nezapomenutelné zážitky.  A nepotřebujete k tomu ani jezdit k moři a testovat adrenalinové sporty tam. Windsurfing se dá provozovat i v Česku a dokáže vás hezky unavit. V poslední době je populární o něco klidnější a jednodušší paddleboarding, při kterém používáte svaly celého těla a ještě se pobavíte. A oblíbené vodní lyžování je také alternativou sportu, který vám pomůže posílit zejména svaly na nohou a ještě si užijete nečekanou zábavu.