Ty nejlepší články rovnou do mailu

Pomazánka z droždí a vajec - vitamín B v chutné podobě

Hledáte způsob, jak do sebe dostat vitamínovou bombu? A chcete to udělat ideálně co nejchutněji? Máme pro vás vynikající tip, jak to zvládnout. Alespoň s vitamíny skupiny B. Drožďová pomazánka je něco, na čem si rozhodně pochutnáte.

Co vlastně droždí obsahuje za vitamíny, že je tak zdraví prospěšné? 

  • Thiamin (vitamín B1): zásadní vitamín především pro srdeční a nervovou činnost.
  • Riboflavin (vitamín B2)niacin (vitamín B3): udržují ve vynikajícím stavu naší pokožku, nervy a starají se i o správné trávení. Niacin a vitamin B12 společně produkují serotonin, díky kterému se vám také bude lépe spát.

Vitamín B se obecně také podílí na uvolňování energie ze sacharidů. Tím příznivě ovlivňuje lidský organismus.

Co potřebujeme?

  • 2 vejce
  • máslo
  • 1 malá cibule
  • 4 kostky droždí
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Cibulku si nakrájejte na drobné kousky. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm osmažte cibulku, až zesklovatí. Droždí rozdrobte mezi prsty přímo na pánev, lehce osolte a opepřete a za stálého míchání opražte po dobu cca 3 - 4 minut.

Že je vše připraveno poznáte podle silné vůně droždí. To je právě signál, že můžete přidat vejce a míchat až do chvíle, než se srazí.

Hotovo! Pomazánka z droždí a vajec je velice chutná na chlebu teplá i studená a rozhodně doporučujeme nakrájet si na ní čerstvou pažitku. 

Dobrou chuť!

Tyto recepty také vyzkoušejte:

Co vy na to?