Nepečený jahodový dort

Co potřebujeme?

Na krustu

  • 2 hrnky mandlí (nesolených, nepražených)
  • půl lžíce kokosového oleje
  • polovina vanilkového lusku
  • 5 vypeckovaných datlí
  • špetka soli

Na náplň

  • 2 hrnky kešu ořechů (ideálně namočených do vody 2 hodiny, aby změkly)
  • čtvrt hrnku citrónové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • hrnek jahod
  • třičtvrtě hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • čtvrt hrnku vody
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli

Navrch

  • cca 2 hrnky jahod nakrájených na plátky

Jak na to?

Mandle v kuchyňském robotu nasekáme na jemné kousky. Ideální je pomocník v podobě kuchyňského robota s nožem ve tvaru S. Přidáme kokosový olej, špetku soli a vanilku. Pořádně promícháme. Nakonec už jen přidáme datle a v robotu nasekáme tolik, až hmota bude dostatečně lepit mezi prsty. Pokud nelepí, přidáme ještě trochu fíků.

Hmotu pak vyklopíme do formy vymazané kokosovým olejem a uložíme na půl hodiny do mrazáku.

Přísady na náplň smícháme pořádně všechny dohromady. Poté touto směsí naplníme připravenou krustu. Krájené plátky jahod už jen pokládáme navrch jahodového dortu. Dort pak uložíme do mrazáku na cca 2 hodiny, aby vše správně ztuhlo.

Hotovo, můžeme podávat a vychutnat si dort dosyta. Nepečený jahodový dort zachutná všem.


Nezapomeňte se podívat i na ostatní naše netradiční dietní recepty!