Dietní zákusek

media

Recept: osvěžující tvarohový koláč s mandarinkami

Osvěžující je přesně ten pocit, který jsme měli, když jsme upekli tvarohový koláč podle dnešního receptu. Ten jsme upravili tak, aby koláč nebyl přeslazený, ale zároveň aby chutnal skvěle i s menším množstvím cukru. Co vám budeme povídat - zmizel hodně rychle.
media

Fit recept: jablečný koláč s tvarohem

Vyzkoušeli jsme recept na koláč, u kterého nepotřebujete ani gram mouky a jen minimum cukru. A výsledek nás víc než mile překvapil. Na jeho přípravu je potřeba jen několik základních surovin, včetně jablek, díky kterým dostává tu správnou "šťávu" nebo pudinku, který koláč krásně zjemní.
media

Recept: Poctivý tvarohový cheesecake

S recepty na cheesecake - nebo chcete-li tvarohový dort - se v posledních letech roztrhl pytel. Rozhodli jsme se proto vyzkoušet ten základní, ke kterému nepotřebujete drolit sušenky nebo kupovat dýni. Tady je recept na cheesecake ze surovin, které obvykle máte doma. A rozhodně chutná luxusně.
media

Recept: domácí pribináček

I když bychom tomuto receptu za dietnost všechny hvězdičky nedali, pořád se jedná o kvalitní jídlo, které můžete klidně zařadit do tréninkového plánu. Samotný tvaroh se brzy přejí a tak sladká obměna přijde vhod. Navíc je recept tak snadný, že je klidně můžete připravit i s dětmi.
media

Recept: osvěžující makovovišňový koláč

Dezert, kterým si v zimě osladíte chladné dny a v létě vás zase příjemně osvěží. Takový je makovovišňový koláč s drobenkou. Kombinace višní a máku je až neskutečně lahodná a s přípravou koláče nestrávíte ani hodinu.
media

Cukroví v číslech: víme, kolik přiberete

Na Vánoce se bez cukroví obejde jen málokdo. I když ho nespořádáte moc, přece jen tu a tam jistě něco uzobnete. Jenže i tou troškou do sebe dostáváte obrovské množství kalorií. Podívejme se proto, jak kaloricky bohaté jsou různé druhy cukroví, které je nejhorší a čím nezdravé mlsání nahradit.
media

Letní recept: Dietní fitness proteinová zmrzlina

Žádný přidaný cukr, žádná tučná smetana a žádné přidané konzervanty nebo stabilizátory. Na rozdíl od zmrzlin ze supermarketu je složení proteinové zmrzliny velmi krátké a chuť mnoho násobně lepší. Navíc k přípravě této zmrzliny potřebujete jen to, co máte obvykle při zdravém životním stylu automaticky doma.