Co potřebujeme?
Těsto
- 4 vejce
- 20 g kvalitního kakaa
- 1,5 odměrky proteinu, doporučujeme vanilkový nebo čokoládový
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 lžíčka kypřícího přášku
- špetka soli
Náplň
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 1 pomerančový cukr nebo 1 vanilkový cukr
- Mangové aroma nebo vanilkové aroma
- 2 lžíce cukru
Jak na to?
Troubu si předehřejte na 200 stupňů.
Oddělte žloutky a bílky. V míse z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky rozšlehejte s cukrem a poté opatrně přimíchejte k bílkům. Stejně tak přimíchejte kakao kypřící prášek a protein.
Tekuté těsto vylijte na hlubší, papírem na pečení vyložený plech a rovnoměrně rozetřete. Dejte péct do trouby na 10 minut při 200 stupních.
Mezitím si v míse smíchejte všechny ingredience na náplň a nechte v lednici vychladit.
Poté buď namažte na vychladlé těsto a zarolujte nebo nakrájejte plát těsta na třetiny. Třetinu pak potřete nápní, navršte další plát a znovu potřete náplní. Boky pak můžete zarovnat nápní také.
Koláč pak nechte vychladit alespoň 3 hodiny, aby i těsto trochu změklo a lépe se Vám krájel. Pak už si jen nechte chutnat.