Recept: pečený květákový popcorn

Nebojte se, nebudeme péct květák tak dlouho, až nám pukne. Tenhle recept má takový název především kvůli malým kouskům, které právě popcorn připomínají a navíc se skvěle hodí jako mlsání, třeba k televizi.

Co budeme potřebovat?

  • 1 menší květák
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • špetka pepře
  • sůl
  • 1 lžička cukru
  • olivový olej

Jak na to?

Nejprve si očistíme květák, rozpůlíme jej na půl a vyřežeme dřevnaté části. Tak nám vzniknou jen samotné růžičky květáku. Pokud jsme vybrali menší květák, jednotlivé růžičky budou ideální velikosti a pokud ne, můžeme je rozlámat na menší kousky, nebo si klidně pomozte nožem. Cílem je, aby kousky byly skutečně jen velikosti sousta, tak jak má popcorn být.

Na přípravu koření bude ideálné hmoždíř, ale klidně použijte i mleté koření, pokud tuto skvělou vychytávku doma ještě nemáte. Všechny suché ingredience smícháme dohromady a právě v hmoždíři se vše ideálně spojí i s cukrem.

Teď už jen jednotlivé kousky obalíme ve směsi koření a položíme na pečící papír. Postříkáme olivovým olejem a pečeme na 190 °C cca 20 minut. Dokud květák nezačne hezky zlátnout.

Dobrou chuť!