Recept na pečený čaj

V zimě je ideální na zahřátí dopřát si něco příjemně sladkého, ale zároveň osvěžujícího. Pečený čaj splňuje obě podmínky, proto se rozhodně hodí znát recept na jeho přípravu.

Pečený čaj má tu výhodu, že je připravován z ovoce. A to podle vaší chuti. Nemusíte se omezovat na jeden druh, pečený čaj připravíte z jakéhokoliv ovoce, které máte rádi. Obecně se ale doporučuje použít alespoň polovinu kyselejšího ovoce, abyste pečenému čaji dodali osvěžující chuť.

Co potřebujeme?

  • 1 kg ovoce dle svého výběru
  • 600 g medu
  • 1 citrón
  • koření dle vaší chuti (skořice, hřebíček,...)

Jak na to?

Omyté ovoce nakrájejte na menší kousky. Ty poté v míse důkladně smíchejte s ostatními ingrediencemi a přelijte do pekáče.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ovoce pečte cca 40-50 minut do té doby, než pustí šťávu. Poté už jen stačí pečeným čajem naplnit sklenice, zavíčkovat a otočit vzhůru nohama na pět minut, aby se dobře utěsnily.

Takto připravený pečený čaj si pak můžete vychutnávat po celou zimu.

Nechte si chutnat a podívejte se i na další naše recepty.