Recept: kuře s medvědím česnekem

Co budeme potřebovat?

  • 1 kuře
  • svazek medvědího česneku
  • 1/3 másla
  • trochu olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Pečené kuře je samo o sobě snadnou záležitostí a i tohoto receptu to nebude jiné. Kuře opláchneme, osušíme a nařízneme kůži v oblasti prsou a stehen. Důležité je udělat si zářezy pouze do kůže a neříznout do masa, navíc volte zářezy vždy v horní části. Vytvoříme si tak kapsy, a vše co do nich dáme, v nich musí vydržet co nejdéle. Připravíme si sůl, změklé máslo (ale ne tekuté) a na drobno nakrájený medvědí česnek. Vše smícháme a prsty natlačíme do vzniklých kapes. Vůbec nemějte obavy, je to velmi snadné a vše půjde lehčeji, než vypadá.

Jakmile máme hotovo, kuře ještě osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Závěrem už kuře pečeme, jak jsme zvyklí. Ideální je, pokud máme stojánek, na pečení kuřete ve stoje. Pokud nemáme, stejně tak se hodí plechovka piva - receptů je všude na internetu plno.

Pečeme na 180°C přibližně hodinu. Díky máslu přímo pod kůží dochází k postupnému uvolňování chutí přímo do masa a vznikne tak opravdu neobyčejný zážitek.

Dobrou chuť!