Recept: marocká cizrnnová polévka s rajčaty

Co budeme potřebovat?

  • 3/4 litru zeleninového vývaru
  • 1 menší cibule
  • 1 plechovka sekaných loupaných rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • čerstvý koriandr, nebo petržel

Jak na to?

Na trošce oleje necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, zasypeme ji kmínem a ještě chvilku pražíme.

Nyní je čas na všechny zbylé ingredience, které zalijeme zeleninovým vývarem. Vše promíchejte, osolte, opepřete a vařte přibližně 10 minut.

V úplném závěru ještě dochuťte citronovou šťávou a můžeme podávat. Dobrý tip je přidání trošky masa. Na cibulku můžete přidat na kousky nakrájenou klobásu, ale ideální je chorizo. 

Před podáváním přidáme ještě koriandr a můžeme se pustit do jídla.

  •