Zhubnout se dá i pomocí internetu

Hledat na internetu rady, zdravé jídelníčky, číst si inspirující články o všech, kterým se podařilo zhubnout neskutečné množství kil i o těch, kteří díky sportu naprosto změnili svůj život, je úžasné. A samozřejmě nám to může pomoci v naší snaze, motivovat nás to, nebo povzbudit, když upadáme ve svém úsilí. Stejně tak na internetu můžeme najít, kde je nejbližší fitko, prodejna s pomůckami na cvičení, nejbližší nutriční či dietní poradce a můžeme si přes internet domluvit hodinu na nějakých skupinových cvičeních či s naším osobním trenérem. S mnoha odborníky přes internet můžeme také konzultovat své úspěchy, problémy, prohry (i když většinou za úplatu). Ale možná vás nenapadlo využít ho k motivaci i jinak – a to tak, že půjdete se svou kůží doslova na trh.

Čtěte také: Instagram při hubnutí je dobrý sluha, ale zlý pán

Internetová fóra (ne)jsou jen pro odvážné

Existuje velké množství různých diskuzních fór, specializovaných skupin na Facebooku i dalších sociálních sítích nebo speciálních webových stránkách. V nich uživatelé diskutují o svém hubnutí, vzájemně si radí a chválí si vzájemně své úspěchy. Ale na druhou stranu se tamtéž nestydí vysmívat se těm, kteří jsou obézní, nadávají na ně a jejich slovní útoky jsou leckdy daleko za hranicí slušnosti. Pokud se na toto fórum dostane člověk, který svůj boj s váhou prohrává, leckdy se dočká právě posměšků a nadávek, takže pak téměř se slzami v očích zmizí a je rozhodnutý už se tam nikdy nevrátit. Jenže to je jen jedna strana mince.

Čtěte také: Snažíte se hubnout? Radši vypněte Facebook

 

Pokud se nevzdáte, možná zjistíte, že na vaši postavu, váhu a celkově vzhled a životní styl nepadají jen nadávky, ale uslyšíte (respektive přečtete si) i slova podpory. Leckteří uživatelé vám napíšou, že na tom byli stejně, že se nesmíte vzdávat. Poradí vám, jak začít. Nabídnou vám nezištně svou pomocnou ruku, a když si s nimi začnete více psát, třeba i v soukromých zprávách, zjistíte, že vám jsou bližší, než jste doufali. Máte najednou pocit, že jsou to neznámí blízcí přátelé, kteří vám v těžké chvíli přišli pomoct vyřešit vaše palčivé problémy. Nic za to nechtějí, nic za to od vás neočekávají, zkrátka jsou rádi, že vám mohou pomoci.

A pokud si padnete do virtuálního oka, možná se časem i sejdete a stanou se z vás skuteční přátelé. Co víc, pokud jejich nezištnou pomoc od začátku využijete, můžete se sebou díky tomu udělat doslova zázraky. Protože budete vědět, že za vámi někdo stojí a že někdo skutečně chce, abyste to dokázali. Lepší motivaci snad už ani nemůžete mít.

Čtěte také: České posilovny zaspaly online dobu