Instagram při hubnutí: dobrý sluha, ale zlý pán

Jak se inspirovat k hubnutí na Instagramu?

Možností máte více. Třeba pro začátek můžete najít a začít sledovat několik osob, které žijí pohybem a zveřejňují nejen fotky svého vypracovaného těla, ale také rady, jak ho dosáhly. Ideální je, když ve videích ukazují i samotné provední cviku. To snadno využijete i přímo při cvičení.

Podobně sledujte profily se zdravými recepty, kde se občas objeví nějaký dobrý tip na dietní jídlo. Obzvláště na těch zahraničních se dozvíte i novinky, které časem dorazí do Čech. Můžete být tak mezi prvními, kdo je vyzkouší, zveřejní na svém profilu a získat tak i nové "sledující".

Dobrou motivací jsou také profily s citáty vztahující se ke cvičení. Občas natrefíte na takový, který Vám sedne a bude se vám pak honit v hlavě celý den. Je to fajn pocit, když se s citátem ztotožníte a on vám  

Profily profi fitness trenérů jsou hodně inspirativní hlavně pokud zveřejňují rady ke cvičení, ale také i fotky svých klientů před a po proměně. Snáze se tak ztotožníte s tím, že tato jejich doporučení vedou k výsledkům a jsou osvědčená.

Sledujte i hashtagy, kterými lidé označují své fotky či videa a které souvisejí s hubnutím nebo zdravými recepty. Díky tomu uvidíte ve svém "streamu" nebo přehledu příspěvků právě to, co vidět chcete. A malý tip - zkuste nejen české hashtagy, ale i ty anglické. Ty se používají po celém světě a mají tak mnohem více příspěvků.

Na co si dát pozor při hubnutí podle Instagramu?

Nenaleťte prodejcům

Na Instagramu narazíte kromě profilů "běžných" lidí také snadno na ty, které se jen tak tváří. Přitom propagují nějaký výrobek související se zdravým životním stylem a cvičením. Když vám tak začnou od sportovně vyhlížejícího člověka chodit zprávy, že Vám moc rád pomůže být fit, jen si k tomu musíte koupit od něj jakési koktejly, zablokujte si ho a poohlédněte se po někom, kdo se prodejem na Instagramu neživí.

Vidíte jen to, co ostatní chtějí, abyste viděli

Nejdůležitější pravidlo je být nad věcí. Na Instagram dávají lidé většinou jen pečlivě vybrané fotky. Vždyť každý chce sám sebe prezentovat v tom nejlepším světle a v dnešní době není problém nafotit sérii několika (i desítek) fotek a pak z nich vybrat jednu jedinou, kde vypadáme hodně dobře. Na toto nezapomínejte právě při hubnutí - fotky hubených vysportovaných těl jsou také pečlivě vybrány a kromě nich existují zřejmě i nepublikované fotky, na kterých je nějaký ten špíček vidět. Berte tedy dokonalé fotky s rezervou.

Každý jsme jiný

Na závěr musíme přidat důležitou skutečnost. Každý člověk je jiný. Každý máme jiný typ postavy, jinak se nám ukládají tuky, jinak rychle spalujeme. A právě proto se nefixujte při hubnutí na vybraného člověka s myšlenkou "chci vypadat přesně takhle". Pravděpodobně nebudete, ani když zhubnete. Vaše postava může i hubená vypadat při porovnání s "tou z Instagramu" trochu jinak. Doporučujeme proto dávat si cíle, které můžete splnit a zároveň měřit (a to mimo Instagram) jako např. "chci se dostat na x% tělesného tuku". Uvidíte sami, že když se necháte Instagramem jen inspirovat a cíle si dáte reálné, budete se během hubnutí cítit lépe. A zároveň pak budete moct inspirovat i Vy ostatní lidi.